Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Χρησιμοποιούμε cookies για να αναλύουμε πώς χρησιμοποιείται αυτή η ιστοσελίδα και να σου προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Διάβασε την Πολιτική Cookies.
ΟΚ

Προστατεύστε τα κορίτσια από το βιασμό

Προς την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές Σεΐχ Χασίνα:

Σας στηρίζουμε για να θεσπίσετε το Νόμο περί Περιορισμού Γάμων Παιδιών χωρίς τη ρήτρα εξαιρέσεων που υπονομεύει τα 18 έτη ως κατώτατη ηλικία γάμου. Τα κορίτσια που βιώνουν ειδικές συνθήκες μπορούν να προστατεύονται από νόμο που θα επιτρέπει στις ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους να φοιτούν στο σχολείο, καθώς και από το εθνικό σχέδιο δράσης. Μπορείτε να κάνετε το Μπαγκλαντές φάρο ελπίδας για τα ευάλωτα κορίτσια όλου του κόσμου.

Είσαι ήδη μέλος του Avaaz;
Πληκτρολόγησε το email σου και πάτησε «Υπογράφω»:
Πρώτη φορά εδώ; Πληκτρολόγησε τα στοιχεία σου:
Συμμετέχοντας στην εκστρατεία συμφωνείς να λαμβάνεις email απ’ το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου και εξηγεί πώς τα χρησιμοποιούμε. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές μπορεί με μια υπογραφή της να γίνει ηρωίδα για εκατομμύρια κορίτσια -- ή να περάσει νόμο που θα τα αναγκάζει να παντρεύονται το βιαστή τους!

Το Μπαγκλαντές έχει κάνει τεράστια νομοθετική πρόοδο για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Όμως τώρα ετοιμάζει ένα νέο νόμο που, ενώ αποσκοπεί στην απαγόρευση των παιδικών γάμων, μπορεί να περιέχει μια εξαίρεση για «ειδικές περιστάσεις», που θα εξαναγκάζει μικρά κορίτσια να παντρεύονται το βιαστή τους.

Οι ακτιβιστές της χώρας μόλις βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, καθώς το Κοινοβούλιο μπορεί να περάσει το νόμο ανά πάσα στιγμή. Ας ζητήσουμε από την πρωθυπουργό να εμποδίσει το παραθυράκι που ευνοεί το βιασμό παιδιών και να δρομολογήσει άμεσα ένα εθνικό σχέδιο δράσης υπέρ της ασφάλειας των κοριτσιών. Πρόσθεσε το όνομά σου στην παγκόσμια έκκληση.

Φωτογραφία του Sumon Sarkar, από την ταινία Too Young to Wed, για το 101 East του Al Jazeera

Διάδωσέ το παντού

Αντίγραψε το σύνδεσμο της εκστρατείας: