Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Προστατέψτε τις γυναίκες από τα εγκλήματα «τιμής»

Προς τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, τη Μαριάμ Σαρίφ, τον πρόεδρο Μαμνούν Χουσεΐν και όλους τους βουλευτές:

Στηρίζουμε τη δέσμευσή σας για απαγόρευση των εγκλημάτων «τιμής». Σας καλούμε να αλλάξετε αμέσως τον νόμο, να καταργήσετε το παραθυράκι της «συγχώρεσης» που προστατεύει τους δολοφόνους και να τους φέρετε ενώπιον της δικαιοσύνης. Επίσης, σας ζητάμε να ξεκινήσετε μια μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά των γυναικών και να δημιουργήσετε υποδομές που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να ζητούν προστασία.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Το Avaaz προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και σε κρατά ενήμερο/-η σχετικά με αυτήν και παρόμοιες εκστρατείες

Προσφατες υπογραφες

Προστατέψτε τις γυναίκες από τα εγκλήματα «τιμής»

Η Σάμπα παντρεύτηκε τον άντρα που αγάπησε και γι’ αυτό ο ίδιος της ο πατέρας την πυροβόλησε στο κεφάλι, τη στοίβαξε σε μια σακούλα και την πέταξε στο ποτάμι. Αφέθηκε, όμως, ελεύθερος εξαιτίας ενός κενού στην πακιστανική νομοθεσία που επιτρέπει στους άντρες να διαπράττουν τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής». Η Σάμπα επέζησε από θαύμα και άναψε μια σπίθα ελπίδας για να απαγορευτεί επιτέλους αυτή η μεσαιωνική πρακτική! Μας μένουν τρεις ημέρες για να τη βοηθήσουμε.

Η ιστορία της Σάμπα έγινε ντοκιμαντέρ που τώρα είναι υποψήφιο για Όσκαρ. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός μόλις υποσχέθηκε να δώσει τέλος στα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα και, σύμφωνα με πηγές, ζήτησε από την κόρη του Μαριάμ να συμμετάσχει στη διαδικασία της μεταρρύθμισης. Όμως, πολλοί ακτιβιστές φοβούνται ότι το νομοσχέδιο δε θα περάσει, εκτός αν συνεχιστεί η δημόσια πίεση και δυναμώσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί εν όψει των Όσκαρ.

Ας συγκεντρώσουμε 1.000.000 υπογραφές πριν τα Όσκαρ της Κυριακής, για να στηρίξουμε τη μεταρρύθμιση και να κρατήσουμε την ιστορία της Σάμπα στη διεθνή επικαιρότητα. Στη συνέχεια, θα παραδώσουμε τις υπογραφές μας απευθείας στον πρωθυπουργό και θα τον στηρίξουμε για να περάσει έναν ισχυρό νόμο. Υπόγραψε και διάδωσέ το παντού, πριν χάσουμε αυτήν την ευκαιρία.

Διάδωσέ το παντού