Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει

Πλανήτης Vs ακροδεξιά fake news

H Γκρέτα και τα παιδιά που αγωνίζονται για το κλίμα του πλανήτη μας δέχονται επίθεση!

Νέες έρευνες μόλις αποκάλυψαν ότι οργανωμένα δίκτυα ακροδεξιών στοιχείων και αρνητών της κλιματικής αλλαγής διαδίδουν χυδαία ψέματα γι’ αυτά τα νέα παιδιά που ενέπνευσαν εκατομμύρια κόσμο να κατέβει στους δρόμους.

Απ’ το ότι είναι «υποχείρια» και μαριονέτες χρηματοδοτούμενες από μεγιστάνες, μέχρι ότι τους έχουν κάνει «πλύση εγκεφάλου» – το ίντερνετ έχει γεμίσει με fake news γι’ αυτά τα γενναία παιδιά. Είναι άλλο ένα παράδειγμα για το πώς η ακροδεξιά χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να διχάσει τον κόσμο και να φιμώσει όσους έχουν το θάρρος να φωνάξουν την αλήθεια στην εξουσία.

Αλλά έχουμε ένα ΤΕΛΕΙΟ σχέδιο για να τους κόψουμε τη φόρα…

Μια μικρή ερευνητική ομάδα του Avaaz στην Ευρώπη εξιχνίασε οργανωμένα δίκτυα παραπληροφόρησης, το υλικό των οποίων είχε προβληθεί 3 ΔΙΣ. φορές μέσα σ’ ένα χρόνο. Οι αποκαλύψεις μας έγινα παγκόσμια είδηση και μέσα σε λίγες μόνο μέρες απ΄ την καταγγελία μας, το Facebook έκλεισε τι σελίδες! Κι αυτή η έρευνα έγινε σε μόνο έξι χώρες της Ευρώπης – φαντάσου αν την κάναμε σε παγκόσμιο επίπεδο!

Αν όλοι και όλες στηρίξουμε σήμερα, μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως έρευνες στα μεγαλύτερα δίκτυα παραπληροφόρησης που διαδίδουν ψέματα για κρίσιμα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι πρόσφυγες. Το κίνημά μας είναι κινητήριος δύναμη του παγκόσμιου αγώνα ενάντια στα fake news – και αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την ομάδα και να πιάσουμε αμέσως δουλειά!

Ο όμορφος πλανήτης μας βρίσκεται στα όριά του, και ο κόσμος πλέον κινητοποιείται μαζικά για να τον σώσουμε. Αλλά για να νικήσουμε, πρέπει να σταματήσουμε την ακροδεξιά που διχάσει τους λαούς μας με fake news – στήριξε με όποιο ποσό μπορείς για να υπερασπιστούμε την αλήθεια και τον πλανήτη μας.
Δημοσιεύτηκε: 6 Οκτωβρίου 2019