Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Γιατί αξίζει να στηρίξεις το Avaaz;

1ος λόγος: Η δράση μας φέρνει αποτελέσματα

Έχουμε πάνω από 65 εκατομμύρια μέλη σε κάθε χώρα του κόσμου και τη δυνατότητα να κινητοποιούμαστε και να αναλαμβάνουμε αστραπιαία δράση πάνω σε φλέγοντα ζητήματα. Έτσι φέρνουμε αποτελέσματα. Μαζί βοηθήσαμε να σωθούν ζωές στη Συρία, την Υεμένη, την Αϊτή, το Νεπάλ και τη Βιρμανία, ανατρέψαμε νομούς στη Βραζιλία και την Ιαπωνία και πιέσαμε με επιτυχία για διεθνείς συνθήκες πάνω σε θέματα όπως η απαγόρευση των βομβών διασποράς και η προστασία των ωκεανών μας -- και συγκεντρώσαμε εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια για περιθωριοποιημένες κοινότητες όταν ο κορονοϊός έφερε στο φως τις χειρότερες κοινωνικοοικονομικές ανισότητες παγκοσμίως. Ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν: «Έχετε προάγει τον ιδεαλισμό στον κόσμο μας… μην υποτιμάτε την επιρροή που έχετε στους διεθνείς ηγέτες», ενώ το Economist αναφέρει ότι το Avaaz «παραδίδει ένα εκκωφαντικό, αφυπνιστικό κάλεσμα στους ηγέτες του κόσμου». Ο Al Gore είπε: «Το Avaaz δίνει έμπνευση και έχει ήδη κάνει τη διαφορά». Είμαστε μόλις 10 χρόνων αλλά αυξανόμαστε με γοργούς ρυθμούς. Όσο τα μέλη μας συνεχίζουν να συμμετέχουν στο κίνημά μας και να στηρίζουν τη δράση μας, τόσο μεγαλύτερη επιρροή αποκτάμε.

2ος λόγος: Κάθε δωρεά στο Avaaz είναι μια επένδυση που φέρνει μακροχρόνια κοινωνική αλλαγή

Η δωρεά σου στο Avaaz χρηματοδοτεί εκστρατείες με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο οι οποίες προσελκύουν ακόμη περισσότερα μέλη. Δηλαδή η δωρεά σου αφενός στηρίζει συγκεκριμένες δράσεις, αφετέρου βοηθάει το κίνημά μας να μεγαλώσει. Αυτά τα νέα μέλη με τη σειρά τους θα συμμετέχουν, θα αναλάβουν δράση και θα δωρίσουν. Με άλλα λόγια θα πολλαπλασιάσουν το κοινωνικό αντίκτυπο της δωρεάς σου και θα τη μετατρέψουν σε μακροχρόνια και ολοένα και πιο δυνατή πηγή κοινωνικής αλλαγής. Έχει τεράστια αξία το να προσφέρεις αυτού του είδους διττής, μακροχρόνιας επίδρασης.

3ος λόγος: Είμαστε εκεί όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες και ευκαιρίες

Οι περισσότεροι οργανισμοί επικεντρώνονται σε ένα μόνο θέμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο να γίνεται, αλλά καμιά φορά σημαίνει ότι προκύπτουν κρίσιμες ανάγκες ή καταπληκτικές ευκαιρίες για κοινωνική αλλαγή οι οποίες παραβλέπονται αφού ο καθένας είναι απασχολημένος με το δικό του θέμα. Οι εκστρατείες του Avaaz όμως επικεντρώνονται στις πιο επείγουσες ανάγκες και ευκαιρίες. Το κίνημά μας βρίσκεται εκεί κάθε φορά όπου χρειάζεται να στραφεί η προσοχή των πολιτών πάνω σε ένα επείγον θέμα. Ως δωρητής/ρια στο Avaaz πρέπει να γνωρίζεις πως η δωρεά σου δεν θα πάει ποτέ σε κάποιο ξεπερασμένο πρόβλημα, αλλά διατίθεται πάντα για την αντιμετώπιση των πιο καίριων προβλημάτων στον κόσμο.

4ος λόγος: Είμαστε φορολογικά υπεύθυνοι και ελεγχόμαστε τακτικά

ΤΥπάρχει πολύ καχυποψία στον κόσμο σχετικά με το πώς οι ΜΚΟ χρησιμοποιούν τις δωρεές που δέχονται. Τις πιο πολλές φορές αυτή η καχυποψία είναι άστοχη. Οι περισσότεροι οργανισμοί απαρτίζονται από τίμιους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να προσφέρουν στον κόσμο. Με το Avaaz πάντως μπορείτε να είστε σίγουροι. Ένας απ’ τους λόγους είναι επειδή είμαστε υποχρεωμένοι απ’ το νόμο να υποβαλλόμαστε σε έλεγχο κάθε 12 μήνες. Αυτός ο έλεγχος είναι εξαιρετικά ενδελεχής και γίνεται σε κάθε πτυχή των βιβλίων μας και των χρηματοοικονομικών πρακτικών μας. Ελεγχόμαστε κάθε χρόνο από τότε που ξεκινήσαμε και κάθε φορά μας δόθηκε ένα πεντακάθαρο πιστοποιητικό. Κάνε κλικ εδώ για να δεις την κατάσταση εξόδων του Avaaz και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά μας

5ος λόγος: Είμαστε 100% ανεξάρτητοι

Το Avaaz σε καμία περίπτωση δε δέχεται χρήματα ούτε από κυβερνήσεις ούτε από ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή μας καθοδηγείται αποκλειστικά και μόνο από τις αξίες και απόψεις των μελών μας και όχι από οποιοδήποτε μεγάλο χρηματοδότη ή άλλα συμφέροντα. Παρόλο που για την ίδρυσή μας δεχτήκαμε αρχική χρηματοδότηση από άλλες ΜΚΟ, τώρα το 100% των εσόδων μας προέρχεται από μικρο-δωρεές μέσω του διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι τα μόνα συμφέροντα που εκπροσωπούμε είναι τα συμφέροντα των πολιτών. που εκπροσωπούμε είναι τα συμφέροντα των πολιτών.

6ος λόγος: Η ομάδα μας είναι διεθνούς κύρους και κάνει εξαιρετική δουλειά

Ο ακτιβισμός, οι πολιτικές εκστρατείες και η κοινωνική αλλαγή είναι μια σοβαρή και απαιτητική δουλειά. Όσο πιο ικανή είναι η ομάδα μας, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο έχει η κάθε δωρεά. Το Avaaz προσελκύει πραγματικά τους καλύτερους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στον κόσμο.

7ος λόγος: Στηρίζουμε χρηματικά άλλες προσπάθειες όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο ή πιο αποτελεσματικό

Το Avaaz έχει δωρίσει περίπου δεκάδες εκατ. ευρώ σε άλλους οργανισμούς, επειδή κρίναμε πως ήταν πιο κατάλληλοι να φέρουν αποτελέσματα πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Για παράδειγμα το 2020, χορηγήσαμε 10 εκατ. ευρώ σε οργανισμούς που δίνουν μάχη σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας κυριολεκτικά τις ζωές των ανθρώπων. Όταν ξέσπασε ο κορονοϊός το Avaaz στήριξε αυτόχθονες ομάδες στον Αμαζόνιο και τους Μασάι στην Κένυα, αλλά και χρηματοδότησε εκατ. γεύματα και χιλιάδες πακέτα ιατροφαρμακευτικών βοηθειών για τις πιο ευάλωτες κοινότητες στο Πακιστάν, τη Βολιβία και το Κονγκό. Κι όταν η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους πρόσφυγες που κινδύνευαν στη θάλασσα, στηρίξαμε όλοι μαζί τις διασωστικές αποστολές που λειτουργούσαν ακόμα στη Μεσόγειο.

Συγκεντρώσαμε πόρους για την ανάκαμψη δασών και τη διάσωση τραυματισμένων κοάλα, καγκουρό κι άλλων άγριων ζώων όταν οι πυρκαγιές εξαφάνισαν τα δάση της Αυστραλίας, και στηρίξαμε ομάδες δασοφυλάκων στην Αφρική που αγωνίζονταν κατά της λαθροθηρίας… και τόσα άλλα!

Ο τρόπος με τον οποίο στηρίζουμε άλλους οργανισμούς είναι επίσης μοναδικός. Τα περισσότερα ιδρύματα ακολουθούν χρονοβόρες διαδικασίες και έχουν πολλούς περιορισμούς που τα καθιστούν αργά, γραφειοκρατικά και ακατάλληλα για την στήριξη ακτιβισμού. Το Avaaz βρίσκει πάντα τους καλύτερους ανθρώπους και οργανισμούς που κάνουν αποτελεσματική δουλειά, συνήθως με λιγοστούς πόρους, και χωρίς να τους μανατζάρει αποπνικτικά, ενισχύει τη δυναμική τους για να κάνουν αυτό που εκείνοι ξέρουν καλύτερα.

8ος λόγος: Παίρνουμε πολιτικές θέσεις (αυτό σημαίνει πολλά)

Οι περισσότερες μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις προσφέρουν φορολογικές εκπτώσεις για τις δωρεές που δέχονται. Αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι, κατά κάποιον τρόπο, μερικώς χρηματοδοτούμενες απ’ τους φορολογούμενους. Οι κυβερνήσεις συχνά χρησιμοποιούν αυτό ως πρόφαση για να επιβάλουν κανόνες στις οργανώσεις σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Ο σημαντικότερος από αυτούς τους κανόνες είναι ο περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης και συγκεκριμένα το αν μπορεί μια οργάνωση να επικρίνει, να υποστηρίζει ή να αντιπαρέρχεται με πολιτικούς. Οι δωρεές στο Avaaz δεν εκπίπτουν της φορολογίας. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε 100% ελεύθεροι να λέμε και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να πιέζουμε τους ηγέτες να ακούν τους πολίτες. Δεδομένου ότι πολλές σημαντικές μάχες κερδίζονται ή χάνονται καθημερινά στην πολιτική αρένα, η ελευθερία μας αυτή μας δίνει προβάδισμα σε σύγκριση με άλλες οργανώσεις οι οποίες αποφεύγουν να παίρνουν πολιτικές θέσεις.

9ος λόγος: Δεν έχουμε γραφειοκρατία

Το Avaaz είναι ένα τεράστιο δίκτυο πολιτών, αλλά η οργάνωση μας είναι πολύ μικρή. Είμαστε μονάχα μερικές δεκάδες ακτιβιστές με κάποια λειτουργική και τεχνική υποστήριξη. Σε αντίθεση, οι μεγάλες, παγκόσμιες ΜΚΟ έχουν εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες προσωπικό. Είμαστε αποτελεσματικοί και επικεντρωνόμαστε στο να έχουμε αντίκτυπο και να φέρνουμε αποτελέσματα.

10ος λόγος: Η δημοκρατία είναι στο DNA μας

Οι εκστρατείες του Avaaz καθοδηγούνται απ’ τα μέλη μας. Οι προτεραιότητές μας καθορίζονται σε εβδομαδιαία και ετήσια βάση μέσα από δημοσκοπήσεις των μελών μας όπως επίσης και κάθε εκστρατεία που οργανώνουμε. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει για την ανάπτυξη μιας εκστρατείας, αν η ιδέα δεν πάρει το πράσινο φως από τα μέλη μας δεν θα την εκτελέσουμε. Έτσι, τα μέλη μας είναι εκείνα που αποφασίζουν συλλογικά, σε καθημερινή βάση για ποιους σκοπούς θα χρησιμοποιηθούν οι δωρεές που λαμβάνουμε.