Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Red de oceanen -- stop plastic!

Aan wereldleiders:

Vervuiling door plastic is dodelijk voor onze oceanen -- en in 2050 zullen ze meer plastic dan vissen bevatten. Wij roepen u op om het gebruik van wegwerpplastic binnen vijf jaar uit te faseren, en beleid te implementeren dat onze oceanen laat bloeien.

Vul je emailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

In 2050 zwemt er meer plastic dan vis in onze oceanen.

De helft van het plastic gebruiken we maar één keer. Daarna gooien we het weg en verstikt het onze oceanen en alle dieren daar leven.

Maar over een paar dagen kan het tij gekeerd worden. Dan komen overheden bij elkaar op een oceaantop. Onder publieke druk heeft de op een na grootste vervuiler -- Indonesië -- toegezegd vervuiling door plastic met 70% terug te zullen dringen! Nu de andere grote vervuilers nog.

Als een miljoen mensen zich achter onze oproep scharen zal het hoofd van het VN-Milieuprogramma onze boodschap aan de vergadering voorlezen -- en met ons samenwerken om een verbod op wegwerpplastic voor elkaar te krijgen. Sluit je ook aan en geef de oceanen ademruimte.

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: