Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Een zonnestraal van hoop voor het klimaat

Aan Europese Commissielid voor Handel Karel De Gucht:

Als bezorgde wereldburgers roepen wij u op om onmiddellijk met China in gesprek te treden en afspraken te maken die banen en innovatie red, en tegelijkertijd de groene revolutie stimuleert. Tarieven, protectionisme en een handelsoorlog zullen de prijs van zonne-energie alleen maar verhogen en daarbij desastreus zijn voor zowel deze ontluikende industrietak als voor het klimaat. Dit is het bepalende moment om groene energie en groene banen te creëren. Wij roepen u dan ook nu op om aan de toekomst te denken – die ligt in uw handen.

Vul je e-mailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Klimaatverandering gaat snel, maar er is een sprankje hoop: de productie van duurzame energie groeit als nooit tevoren en bijna 20% van de elektriciteit in de wereld wordt nu duurzaam geproduceerd! Het is onvoorstelbaar, maar de EU dreigt deze doorbraak in de kiem te smoren -- samen kunnen we hen stoppen.

In het laatste decennium heeft China miljarden geïnvesteerd in zonne-energie. Subsidies hebben de prijs van zonnepanelen doen dalen. Schone duurzame energie is nu bijna zo goedkoop als die afkomstig uit vuile fossiele brandstoffen! Maar in plaats van de investeringen van China in duurzame energie te evenaren, bezuinigen onze Europese regeringen op duurzame energie. Daarbij blijven ze de zakken van grote olie-, kolen- en gasmaatschappijen vullen. Een aantal Europese bedrijven verliest nu aan marktaandeel ten opzichte van Chinese producenten in zonne-energie en pusht de EU nu om Chinese bedrijven import tarieven te laten betalen -- een maatregel die de revolutie van duurzame energie om zeep kan helpen.

Gisteren is de Europese Commissie een onderzoek gestart naar het nut en de noodzaak van het invoeren van tarieven op zonnepanelen. Bondskanselier Angela Merkel en met haar vele industrie experts zijn tegen deze maatregel. Om hun stem kracht bij te zetten zijn wij deze campagne begonnen om 500.000 handtekeningen te verzamelen tegen de invoering van tarieven op de invoer van zonnepanelen. Avaaz zal met uw stem gebruik maken van de formele inspraakprocedure van de Europese Commissie voordat deze over enkele dagen sluit om de invoering van tarieven tegen te houden. Teken de petitie aan de Commissaris voor Handel die vraagt om gesprekken in plaats van tarieven.

Geplaatst: 5 september 2012

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: