Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Stop het dumpen van plastic in het paradijs!

Aan alle overheden op de Conventie van Bazel:

Onze plasticverslaving doodt walvissen, schildpadden en andere wonderlijke zeedieren -- en berokkent schade aan de gemeenschappen waar plastic afval gedumpt wordt. Wij, burgers van over de hele wereld, roepen u op om het Noorse voorstel te steunen voor een verbod op de onverantwoorde export van plastic afval naar ontwikkelingslanden die het niet kunnen verwerken.

Vul je e-mailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Dit is ongelooflijk -- westerse overheden dumpen miljoenen tonnen plastic afval in ontwikkelingslanden in plaats van het te recyclen!

Iedereen kent de schokkende beelden van paradijselijke stranden vol plastic afval. Maar ik durf te wedden dat niemand van ons wist dat dit plastic uit Europa, de VS en Canada komt!
 
In een poging om deze schandalige praktijken te stoppen, beslissen de aanwezigen op een top in Genève momenteel of de export van plastic naar landen die het niet kunnen verwerken, gestopt moet worden.


Er is enorm veel steun voor dit idee, maar grote bedrijven en machtige overheden zoals de Trump-administratie proberen het te blokkeren. Voorstanders van het plan zeggen dat een massale steunbetuiging het verschil kan maken. Zij nemen onze stemmen nu mee naar het overleg -- laten we dus snel een duidelijke boodschap sturen: stop het dumpen van plastic in het paradijs!
Geplaatst: 4 Mei 2019

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: