Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Een oplossing voor Syrië

Aan VS President Obama en President Rohani van Iran:

Wij burgers uit de hele wereld zijn diep geschokt door de slachting van onschuldige mensen in Syrië. Wij roepen u op om uw geschillen naast u neer te leggen, en een diplomatieke uitweg te vinden die alle partijen rond de tafel brengt. U speelt een unieke rol die het bemiddelen van een wapenstilstand en vrede mogelijk maakt. Een diplomatieke doorbraak is mogelijk. Wij roepen u op om deze te verwezenlijken, en daarbij talloze levens te redden.

Vul je e-mailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Nog geen paar weken geleden werden deze kinderen vergast in hun slaap, maar het lijkt alsof de wereld ze al is vergeten en meteen overgestapt is op een debat tussen de twee kwaden van Amerikaanse aanvallen en niks doen. Gelukkig is er nu een straaltje hoop voor een vreedzaam einde aan de moordpartijen in Syrië.

De bloedige oorlog in Syrië wordt aangespoord door rivaliteit tussen Iran, de hoofdbeschermer van Assad, en de VS en zijn bondgenoten. Maar de walgelijke chemische aanval van twee weken terug heeft hun betoog veranderd: de nieuwe gematigde President Rohani van Iran heeft de gifgasaanval veroordeeld en Obama heeft aangegeven dat hij bereid is met "iedereen" samen te werken om dit conflict op te lossen. Nú is het moment om beide leiders op te roepen om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten en de vechtende partijen bij elkaar te brengen voordat het nog meer levens kost.

Momenteel klinkt er gespierde oorlogstaal en tromgeroffel boven Syrië, maar als er door genoeg mensen aan Rohani en Obama wordt duidelijk gemaakt dat de wereld voor stevige diplomatie kiest, zouden we deze nachtmerrie kunnen beëindigen voor duizenden doodsbange Syrische kinderen. De tijd dringt. Klik nu om aan deze oproep gehoor te geven -- zodra we een miljoen handtekeningen hebben verzameld bezorgen wij deze petitie rechtstreeks aan de twee staatshoofden.

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: