Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Stop het schrikbewind van Boko Haram

Aan de voorzitter en leden van de VN-Veiligheidsraad:

Wij zijn geschokt door de meest recente moorden door Boko Haram in Nigeria. Wij verzoeken u een spoedvergadering van de VN Veiligheidsraad bij elkaar te roepen, een presidentiële verklaring uit te vaardigen en een resolutie aan te nemen die maatregelen bevat om burgers te beschermen, militaire strijdmachten aansprakelijk stelt voor het verbreken van de mensenrechten en de Nigeriaanse regering onder druk zet om hervormingen in te voeren die een meer effectieve bescherming bieden aan haar inwoners. Het is de hoogste tijd dat de wereld actie onderneemt om dit vreselijke conflict te beëindigen.

Vul je e-mailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Boko Haram heeft een 10-jarig meisje gebruikt voor een zelfmoordaanslag nadat reeds 2000 mensen waren afgeslacht. Een schrikbewind woedt in het noorden van Nigeria.

De Nigeriaanse president Jonathan heeft zich hierover echter nauwelijks uitgelaten in zijn verkiezingscampagne; zijn meedogenloze leger stookt de opstand juist op in plaats van de burgers te beschermen.

Deze crisis wordt door de wereld in het hokje "te moeilijk om op te lossen" geplaatst.

Het enige goede nieuws is dat er door de escalatie van geweld opnieuw druk is ontstaan om actie te ondernemen.

Laten we deze druk nu bundelen en onze leiders en de Verenigde Naties ervan overtuigen dat deze crisis prioriteit verdient.

Doe mee met deze belangrijke actie – voor dat kleine, onschuldige meisje en alle anderen die net als zij risico lopen.

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: