Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Stop Europa’s grootste schande nu!

Aan de Europese Commissie en alle Europese staatshoofden en regeringsleiders:

Als betrokken burgers verwelkomen wij de Agenda inzake Migratie van de Europese Commissie als een noodzakelijke eerste stap op weg naar een sterk en humaan asielbeleid in de EU. Wij roepen u op om met spoed een veelomvattend plan aan te nemen dat levens redt, de veilige en legale hervestiging van vluchtelingen waarborgt, en een eerlijk en bindend systeem instelt voor ontvangst van en hulp aan mensen die hun toevlucht zoeken in Europa. Wij hebben bezwaar tegen elke vorm van militaire actie die reddingswerkzaamheden belemmert of diegenen die een toevluchtsoord zoeken in gevaar brengt.

Vul je e-mailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Doodsbange kinderen, op de vlucht voor oorlog en honger, drijven op dit moment rond in roestige boten ergens op de Middellandse Zee. Ze bidden dat ze niet zullen verdrinken.

We zouden hen eindelijk een reddingsboei toe kunnen werpen -- over enkele dagen, voor de eerste keer ooit, zullen de EU-regeringen stemmen over een plan voor humanitaire noodhulp om levens te redden en oorlogsslachtoffers een veilig toevluchtsoord te bieden.


Hoewel de Nederlandse overheid het plan in de hoofdlijnen ondersteunt, dreigt ze nu aan de rem te trekken -- en Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje dreigen om het plan neer te halen. Erger nog is dat sommigen ons als excuus proberen te gebruiken -- ze beweren dat het publiek geen hulp wil bieden!

We hebben nog maar een paar dagen de tijd om dit argument onderuit te halen met een massale oproep tot compassie -- Avaaz heeft de kans om onze oproep rechtstreeks af te leveren aan de leiders bij de top. Doe nu mee -- laten we hen duidelijk maken dat wij dit doodvonnis voor hen die wanhopig zijn niet zullen accepteren.

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: