Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
OK

Wereldleiders: stop de voedselcrisis

Wereldleiders: stop de voedselcrisis:

Petitie aan regeringsleiders die deelnemen aan de VN Top in Rome
Wij roepen u op om onmiddellijk in actie te komen tegen de wereldwijde voedselcrisis door de oprichting van noodfondsen om hongersnoden te voorkomen, door niet langer omzetting van voedsel in biobrandstoffen te stimuleren, door beheersing van speculatief handelen met voedselvoorraden, en door de onderliggende oorzaken aan te pakken door hervorming van schadelijk handelsbeleid en een grootschalige investering in duurzame landbouwproductiviteit in ontwikkelingslanden.
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door in actie te komen ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Zainab Bangura, Minister van Buitenlandse zaken van Sierra Leone

De Verenigde Naties organiseren deze week in Rome een extra VN top om de om zich heen grijpende wereldwijde voedselcrisis te bespreken. Er is een reëel gevaar dat regeringsleiders van de rijke landen halve maatregelen en doekjes-voor-het-bloeden zullen voorstellen - we hebben nu een massale wereldwijde roep nodig om snelle, grootschalige en gecoordineerde actie te eisen.

Het hoofd van de VN, Secretaris Generaal Ban Ki Moon, zal woensdagmorgen om half negen onze petitie ontvangen. Dit is een enorme kans voor onze stem om onze leiders te bereiken, maar we hebben een half miljoen stemmen nodig die gehoord worden. Teken de onderstaande petitie, en bekijk de video oproep tot gerechtigheid van de Minister van Buitenlandse Zaken van Sierra Leone, één van de landen die het getroffen wordt door de voedselcrisis.

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: