Brońmy sojuszników z Greenpeace!

Do wydawnictw Penguin Random House, HarperCollins, Simon & Schuster, Hachette oraz do wszystkich innych klientów firmy Resolute Forest Products:

Jako obywatele i obywatelki całego świata jesteśmy zaniepokojeni faktem, że papier do wielu książek, jakie ukazują się Waszym nakładem, dostarcza koncern Resolute Forest Products. Jako czytelnicy i czytelniczki dziękujemy za Wasze zaangażowanie w zrównoważoną gospodarkę leśną i apelujemy: stanowczo zażądajcie od firmy Resolute, by odstąpiła od ataku na wolność słowa.

Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Avaaz.org chroni Twoją prywatność i będzie Cię informować o tej i innych kampaniach.
Blurb_campaign24142 PostActionContent

Największy producent drewna w Kanadzie wytoczył proces organizacji Greenpeace. Domaga się odszkodowania na sumę ponad ćwierć miliarda dolarów.

Jeśli sąd przyzna mu rację, da zielone światło korporacjom całego świata, by w pogoni za zyskiem zamykały usta przeciwnikom. Ale nie dopuśćmy do tego. Mamy plan.

Producent drewna troszczy się tylko o własny zysk. A wśród największych klientów Resolute są wydawnictwa książkowe – czyli firmy, które mają za sobą długą historię walki o wolność słowa i od dawna wspierają politykę zrównoważonego rozwoju.

Już niedługo najwięksi wydawcy świata zjadą się na doroczne targi. Zaapelujmy do nich, by kupowali papier z innych źródeł, dopóki Resolute nie wycofa pozwu.

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: