Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Zakażmy megatrucizny Monsanto

Do Gubernatora stanu Arkansas Asy Hutchinsona, władz ustawodawczych Arkansas oraz do wszystkich agencji i instytucji kontrolnych odpowiedzialnych za politykę rolną, zdrowotną i ochronę środowiska:

Gorąco apelujemy o poparcie trwałego zakazu stosowania herbicydu „dikamba” oraz o podjęcie działań niezbędnych dla ochrony farmerów, plonów i zdrowia publicznego. Wzywamy do prowadzenia takiej polityki i wdrażania takich praktyk, które wspierają bezpieczne dla zdrowia i dla środowiska metody upraw rolnych i produkowania żywności.

Jesteś już w Avaaz? Wpisz swój adres e-mail i kliknij przycisk „Podpisz”.
Pierwsza wizyta? Wypełnij poniższy formularz.
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Monsanto rusza ze sprzedażą megatrucizny, która zabija napotkane na swojej drodze rośliny... chyba że są zmodyfikowanym genetycznie produktem Monsanto. Co gorsza, przenosi się przez wiatr, zatruwając tereny, które nie były nią pryskane.

Ale za kilka dni możemy ją powstrzymać.

Po głośnym proteście tysiąca rolników dotkniętych skutkami działania trucizny, jeden ze stanów USA jest bliski jej zakazania. A precedens w jednym miejscu wpłynąłby na regulacje prawne na całym świecie.

Monsanto mocno naciska w tej sprawie i liczy, że problem pozostanie lokalny. Ale tak się nie stanie, jeśli milion z nas podpisze teraz petycję. Złożymy ją na oficjalnych konsultacjach i pokażemy, że ludzie na całym świecie nie chcą tych toksycznych chemikaliów na swoich polach i w swojej żywności. Dołącz do kampanii.

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: