Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.

Dość wspierania birmańskich rzeźników!

Do przywódców oraz ministrów spraw zagranicznych Wielkiej Brytanii, Niemiec, Włoch, Indii i Japonii oraz wszystkich rządów zapewniających pomoc wojskową Birmie:

Jesteśmy przerażeni brutalnym atakiem birmańskiej junty wojskowej na lud Rohingya. Wzywamy do natychmiastowego zawieszenia finansowania i szkolenia birmańskiego wojska oraz rządu, dopóki przemoc wobec tej społeczności się nie zakończy, zbrodniarze nie zostaną pociągnięci do odpowiedzialności, a rząd nie rozwiąże problemu bezpaństwowości oraz religijnych prześladowań tej grupy.

Wpisz swój adres e-mail:
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Dość wspierania birmańskich rzeźników!

Mało kto słyszał o Rwandzie, dopóki nie zginęło tam 800 tysięcy ludzi. A w tej chwili w Birmie trwa masakra ludu Rohingya. Hordy żądnych krwi żołnierzy napadają i mordują wszystkich bez wyjątku.

Aż trudno w to uwierzyć, ale ci żołnierze obcinają głowy nawet małym dzieciom.

A co najgorsze, dokonująca tej masakry armia cieszy się poparciem krajów Zachodu, takich jak Wielka Brytania, Niemcy i Włochy!

Rządzący Birmą generałowie budują te sojusze od lat. Nasze państwa nie mogą dłużej wspierać reżimu, który bestialsko morduje niewinnych ludzi. Kiedy zbierzemy wystarczająco dużo podpisów, już za kilka dni na dużym międzynarodowym szczycie zorganizujemy kampanię medialną skierowaną do kluczowych polityków.

Powiadom znajomych