Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Nie chcemy wstydzić się za Europę!

Do Komisji Europejskiej, głów państw oraz rządów wszystkich krajów UE:

Jako zaangażowani obywatele i obywatelki, uważamy, że Europejska Agenda dotycząca Migracji to pierwszy i konieczny krok w stronę stabilnej i humanitarnej polityki migracyjnej w UE. Wzywamy was do pilnego przyjęcia planu, który nie tylko ratuje życia, ale także zapewnia bezpieczne i legalne osiedlanie uchodźców oraz ustanawia sprawiedliwy, wiążący system pomocy dla szukających schronienia w Europie. Sprzeciwiamy się wszelkim działaniom zbrojnym, które utrudniają akcje ratownicze i zagrażają ludziom starającym się przetrwać za wszelką cenę.

Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Przerażone dzieci uciekają od wojny i głodu. Dryfują w pordzewiałych łodziach gdzieś na Morzu Śródziemnym. Modlą się o to, by nie utonąć.

Możemy przyjść im z pomocą – nareszcie! Za kilka dni – po raz pierwszy w dziejach – rządy krajów UE zagłosują nad humanitarnym planem ratunkowym, oznaczającym ocalenie wielu żyć i zapewnienie bezpiecznego schronienia uchodźcom.

Niestety Polska dołączyła do Czech, Wielkiej Brytanii i Hiszpanii grożąc odrzuceniem planu. Co gorsza, nasz rząd traktuje nas jako wymówkę. Twierdzi, że Polacy i Polki nie chcą pomagać!

Mamy tylko kilka dni, by zamienić ten negatywny przekaz, obecny w Polsce i innych europejskich krajach, w masowy apel o empatię i współczucie. Avaaz może złożyć naszą petycję bezpośrednio na ręce europejskich przywódców. Podpisz już teraz! Pokażmy im, że nie zgadzamy się na wyrok śmierci dla zdesperowanych uciekinierów.

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: