Kongres USA: Powstrzymać TPP

Do Kongresu USA i wszystkich parlamentów rozważających ratyfikację Umowy o Partnerstwie Transpacyficznym (TPP):

Jako zaniepokojeni obywatele całego świata, wzywamy do głosowania przeciwko ratyfikacji Umowy o Partnerstwie Transpacyficznym (TPP) oraz do odrzucenia wszelkich planów, które ograniczyłyby rządom państw możliwość stanowienia prawa w interesie publicznym. Umowa TPP zagraża demokracji, osłabia suwerenność państw narodowych, a także stanowi zagrożenie dla praw pracowniczych, ochrony środowiska i wolności w Internecie. Usilnie nalegamy: nie można oddać tak wielkiej władzy w ręce korporacji.

Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Avaaz.org chroni Twoją prywatność i będzie Cię informował o tej i innych kampaniach.
Blurb_campaign17717 PostActionContent

Dwanaście państw podpisało negocjowaną w tajemnicy umowę handlową, która da korporacjom olbrzymią władzę nad 40% światowej gospodarki. Ale jeśli zadziałamy szybko, Kongres USA może ją powstrzymać.

TPP, czyli Partnerstwo Transpacyficzne, to największa w historii umowa handlowa o globalnym zasięgu, która otwiera drogę do cenzurowania Internetu i spełnia wszystkie marzenia wielkich firm farmaceutycznych oraz producentów GMO, takich jak Monsanto. Zanim jednak ta umowa wejdzie w życie, musi ją ratyfikować wszystkie 12 państw. Na szczęście coraz więcej Demokratów i Republikanów w amerykańskim Kongresie sprzeciwia się TPP, a jeśli Kongres nie zgodzi się na ratyfikację, ta skandaliczna umowa umrze śmiercią naturalną.

Jako społeczność Avaaz możemy włączyć do dyskusji głosy ze wszystkich dwunastu krajów i z całego świata. Zapewnijmy naszym sojusznikom w Kongresie poparcie opinii publicznej, jakiego potrzebują, by bronić naszych praw. Podpisz petycję i przekaż ją znajomym! Wszystkie podpisy zostaną dostarczone bezpośrednio do Kongresu USA.

Powiadom znajomych

Udostępnik link tej kampanii na Twitterze, Skypie, czy Facebooku: