Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Zuckerbergu, posprzątaj WhatsAppa!

Do prezesa Facebooka Marka Zuckerberga, do prezesa WhatsAppa Chrisa Danielsa oraz rządowych regulatorów:

Przytłaczające dowody pokazują, że WhatsApp stał się narzędziem masowej destrukcji demokracji. Żądamy, aby Facebook jak najszybciej zainstalował narzędzia chroniące przez dezinformacją wszystkich użytkowników WhatsAppa oraz, jeśli to koniecznie, włączył opcjonalność szyfrowania, aby użytkownicy mogli decydować o monitorowaniu dezinformacji. Wszystkie fałszywe konta muszą zostać usunięte, a wszystkie fałszywe newsy muszą zostać sprostowane w odpowiednim czasie.

Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

To okropne: człowiek wybrany prezydentem Brazylii chciałby wyciąć Amazonię, groził, że wymorduje 30 tysięcy „lewaków” i wychwala dyktatorów. A kilka miesięcy temu prawie nikt nie chciał na niego głosować. Jak mogło do tego dojść?

Winny jest należący do Facebooka WhatsApp.

Szef Facebooka Mark Zuckerberg nie kiwnął palcem, gdy wielki biznes nielegalnie wydawał miliony, zalewając jego aplikację fałszywymi newsami i mową nienawiści... aż kraj uwierzył nieobliczalnemu faszyście bardziej niż komukolwiek innemu.

Zuckerberg mógł to powstrzymać i uprzedzić użytkowników. Ale tego nie zrobił. Teraz to od nas zależy, czy wykorzystamy ten moment i zmusimy Facebooka do wzięcia odpowiedzialności za szerzenie manipulacji i mowy nienawiści za pomocą jego aplikacji. To musi się skończyć, zanim więcej ludzi, takich jak nowy prezydent Brazylii, będzie chciało przejąć kontrolę nad naszymi demokracjami i naszą przyszłością.
Opublikowane: 1 listopada 2018