Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Nikczemne kłamstwa o obrońcach planety

Młodzież strajkująca dla klimatu stała się celem ataków.

Ostatnie śledztwo pokazuje, jak sieci negacjonistów klimatycznych i członków skrajnej prawicy rozprzestrzeniają oszczerstwa o młodych aktywistach, którzy zainspirowali miliony z nas do wyjścia na ulicę.

Od insynuacji, że są „marionetkami” w rękach miliarderów, po twierdzenia, że „wyprano im mózgi” albo że zostali „wykorzystani” – wszyscy jesteśmy bombardowani kłamstwami o tej wspaniałej młodzieży. To tylko jeden z wielu przykładów, jak ekstremiści oplatają świat pajęczyną dezinformacji i próbują zagłuszyć tych, którzy nazywają kryzys klimatyczny po imieniu.

Znaleźliśmy jednak prosty i skuteczny sposób zwalczania tej propagandy.

Niewielki zespół śledczy stworzony przez Avaaz wykrył w Europie sieci dezinformacji, które miały 3 MILIARDY wyświetleń rocznie. Przekazaliśmy nasze odkrycie mediom i zgłosiliśmy je Facebookowi, który w ciągu tygodnia zlikwidował kilka takich sieci! Wtedy chodziło o sześć krajów w Europie – teraz musimy rozciągnąć naszą akcję na cały świat!

Jeśli wszyscy dorzucą teraz po kilka złotych, będziemy mogli prześwietlić największe sieci dezinformacji, które kłamią o wszystkim – od zmiany klimatu po kwestię uchodźców. Nasz ruch jest jedną z największych sił, które zwalczają tę toksyczną propagandę. Jeśli zbierzemy wystarczającą kwotę, będziemy mogli powiększyć nasz zespół i natychmiast ruszyć do pracy.

Nasza piękna Ziemia dotarła do krańca swojej wytrzymałości. Na całym świecie ludzie organizują się, by ją ratować. Ale ich wysiłki spełzną na niczym, jeśli podzielą nas manipulacje skrajnej prawicy. Dorzuć się teraz i zróbmy wszystko, co w naszej mocy, by zatamować potok kłamstw pod adresem obrońców planety.:
Opublikowane: 6 października 2019