Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
Folosim cookie-uri pentru a analiza felul în care folosesc vizitatorii acest site și pentru că ele ne ajută să îți oferim cea mai bună experiență posibilă. Consultă Politica noastră referitoare la cookie-uri.
OK

Forțată să se mărite cu violatorul ei -- doar câteva zile până la vot

adresată Primului-Ministru Benkirane și membrilor Parlamentului:

Încă din 2006, Guvernul a promis că va adopta o lege pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor, dar nu și-a respectat promisiunea. În calitate de cetățeni globali, vă cerem să fiți alături de femeile din Maroc reformând urgent articolul 475 care permite violatorilor să scape de pedeapsă prin căsătoria cu victimele lor minore și adoptând o legislație amplă pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor.

Introdu adresa ta de e-mail:
Adaugă-ți numărul dacă vrei să primești vești de la noi prin telefon sau prin mesaje text.
Blurb_global EnableJS
Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.

Au semnat recent

La doar 16 ani, după ce a fost violată, bătută și forțată apoi să se mărite cu violatorul ei, Amina Filiali s-a sinucis - a fost singura cale pe care a găsit-o pentru a scăpa din capacana pe care violatorul ei și legea marocană i-au întins-o. Ne-am alăturat activiștilor marocani, militând de ani buni pentru revocarea acestei legi, iar acum suntem aproape de victorie. Săptămâna aceasta, un ultim vot ne poate aduce izbânda.

Conform articolului 475 din Codul Penal marocan, violatorul poate scăpa de acuzații și de pedeapsa cu închisoarea, dacă se căsătorește cu victima, în cazul în care aceasta e minoră. Cel mai terifiant coșmar pentru o tânără care a supraviețuit unui viol a devenit realitate în cazul Aminei. Acum, după ce sute de mii dintre noi au făcut presiuni asupra Parlamentului, suntem foarte aproape să obținem un vot pentru revocarea acestei legi. Dacă votul va avea loc, sursele noastre spun că revocarea va fi admisă cu siguranță. Avem nevoie doar de un ultim imbold pentru a aduce legea în discuție.

În acest moment, interesul presei pentru acest subiect este aproape inexistent, iar legislatorii nu simt niciun fel de presiune pentru a face alegerea corectă. Când vom strânge un milion de semnături, vom plasa reclame în ziarele preferate ale parlamentarilor și vom manifesta alături de activiștii marocani în fața Parlamentului, cu o mare de baloane roz care vor simboliza apelul nostru global masiv. Haideți să onorăm memoria Aminei, făcând tot ce ne stă în putință pentru ca tragedia ei să nu se mai repete niciodată.