Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Η ψηφοφορια εχει κλεισει
«Ενεργοί Πολίτες Δεσκάτης» κατά διοικητή Αστυνομικού Τμήματος

Η ψηφοφορια εχει κλεισει
50 Υποστηρικτές

Δημιουργός ψηφίσματος:
ΛΟΥΚΑΣ Κ.
- Παραλήπτες:
Δεσκάτη Κίνηση Πολιτών, Κοινωνικές Δράσεις
ΨΉΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΔΉΜΟΥ ΔΕΣΚΆΤΗΣ. Το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου δεσκάτης, κατά τη συνεδρίαση του, της 22ας Ιουνίου 2021, με κατά πλειοψηφία απόφαση του, ενστερνίζεται και ασπάζεται τις απόψεις και θέσεις που εκφράζονται στο υπ. αριθμ. πρωτ. 4549/18-6-2021 κείμενο των Ενεργών Πολιτών Δεσκάτης, επέχοντος θέση καταγγελίας - αναφοράς, σε βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης και εκφράζει τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες με τους υπογράφοντες το ανωτέρω κείμενο, για το που εξωθούνται τα πράγματα και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα και επιτακτικά, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο επιβάλλεται η αστυνόμευση στην περιοχή και ασκείται η διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Διαχρονικά η Δεσκάτη, με τους φιλόξενους, φιλήσυχους και οι νομοταγείς πολίτες της, αγκάλιαζε τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν στην περιοχή, σεβόταν και εκτιμούσε τους υπηρετούντες το νόμο αστυνομικούς, πολλοί μάλιστα από αυτούς και μετά τη λήξη της θητείας τους ή τη μετάθεση τους σε άλλες περιοχές, συνεχίζουν να επιστρέφουν εδώ, στον τόπο που υπηρέτησαν, καλοδεχούμενοι ως φίλοι. Οι δημοτικές αρχές του Δήμου Δεσκάτης, από τη χρονική στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης ο νυν διοικητής του, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει δέκτες σωρείας βάσιμων παραπόνων από συνδημότες μας και όχι μόνο, μέσα από τα οποία καταδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος διοικητής, πάμπολλες φορές έχει ξεφύγει από τα όρια που επιτάσσει η χρηστή διοίκηση και καταχράται την εξουσία που διαθέτει. Δεν επιδεικνύει κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, δεν συνεργάζεται με τις υπόλοιπες αρχές του τόπου και ιδίως με τη δημοτική αρχή, τουναντίον, λειτουργεί αυτόνομα και εξουσιαστικά, ακόμα και στις περιπτώσεις που η συνεργασία κρίνεται επιβεβλημένη και αναγκαία. Ειδικά στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, όπου η συνεργασία με τη δημοτική αρχή ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία και μέσα σε διάστημα ενός μηνός περίπου [Νοέμβριος 2020], νόσησε σχεδόν το μισό του πληθυσμού της Δεσκάτης, προφανώς εκ πεποιθήσεως, όπως αναφέρεται και στο κείμενο των Ενεργών Πολιτών Δεσκάτης, δεν επέβαλε κανένα μετρό αποφυγής των συγχρωτισμών που σημειώνονταν, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η νόσος σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και δυστυχώς να θρηνήσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων. Εν ολίγοις, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται, ασκεί τη διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης και επιβάλλει την αστυνόμευση ο καταγγελλόμενος διοικητής, είναι επιζήμια για τον τόπο μας, συμβάλλει στην απομόνωση της περιοχής, επιφέρει οικονομικό μαρασμό στους επαγγελματίες της περιοχής και γενικότερα δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομική ζωή του τόπου και προκαλεί αισθήματα φόβου και τρόμου στους πολίτες. Επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα αυτό και επειδή ο κ. διοικητής, είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε αδιαφορεί για αυτά τα ζητήματα, θα πρέπει με απόφαση των καθ ύλην αρμόδιων προϊσταμένων οργάνων του, να απομακρυνθεί άμεσα τη διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )