Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Συντονιστικό Σ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Συντονιστικό Σ.
- Παραλήπτες:
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
Στις 24/2/2021 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (14-13) στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου το ΣΒΑΚ Παροικίας, Πάρου.

Ένα από τα θέματα του, ήταν η δημιουργία Στάσης ΚΤΕΛ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, με διχοτόμηση της.

Ίσως, λόγω της κατάστασης με τον Covid-19, να υπήρξε ελλιπής ενημέρωση των κατοίκων της Παροικίας για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.

Οι Σύλλογοι που συμμετέχουμε στο συντονιστικό, γίναμε δέκτες έντονων  αντιδράσεων από τα μέλη μας, τα οποία θεωρούν ότι ανάμεσα σε άλλα, η διχοτόμηση του Πάρκου για την εξυπηρέτηση των ΚΤΕΛ, θα πλήξει σοβαρά την αισθητική εικόνα και το μικροκλίμα της περιοχής που είναι ήδη επιβαρυμένο από την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τους θερινούς μήνες και θα δημιουργήσει επιπρόσθετη έντονη όχληση στο Κέντρο Υγείας.

Επιπλέον, πιστεύουν ότι σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού καταργεί τη φυγή προς το ναό της Εκατονταπυλιανής, πλήττει την εικόνα «εισόδου» προς το νησί και αψηφώντας την ιστορικότητα του χώρου, αποδυναμώνει το ρόλο του συγκεκριμένου πάρκου, καθιστώντας το μικρό κομμάτι που απομένει, μία αμήχανη επιφάνεια, χωρίς χρήση και χωρίς λειτουργικότητα και τελικά καταργεί έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Εμείς τα μέλη του Συντονιστικού των Συλλόγων, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να καταγραφεί η αντίδραση αυτή με τον πιο αξιόπιστο τρόπο.

Για τον λόγο αυτό ξεκινάμε άμεσα την διαδικασία συλλογής υπογραφών, με στόχο την επανεξέταση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου.

Συνυπογράφουν οι κάτωθι σύλλογοι της Παροικίας, Πάρου:
  • Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου
    «Μαντώ Μαυρογένους»
  • Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου
  • Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου
  • Σύλλογος Καφεστιάτορων Πάρου
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου- Αντιπάρου "Π.Καλλιέρος"

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )