Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Λογοκρισία στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Vaso H. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Vaso H.
- Παραλήπτες:
Τη δημοτική αρχή, την παράταξη Συμπαράταξη Λαρισαίων και το δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας.
Λογοκρισία στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

Λίγα λόγια για τα γεγονότα:

O κ. Κώστας Σταυριανός, στην εκπομπή του στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας «Τέρμα τα νάζια» στις 17 Δεκεμβρίου, άσκησε κριτική στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παίρνοντας αφορμή από το γνωστό περιστατικό με τον αστυνομικό που κατέστρεψε μια ανθοδέσμη που κατατέθηκε στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου έκανε λόγο για την αστυνομική βία που έχει αυξηθεί επί ημερών Χρυσοχοΐδη και προβληματίζει έντονα κάθε δημοκράτη πολίτη της χώρας.

Η κριτική του προκάλεσε την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας που μέσω του πρόεδρου της Θανάση Νταβούρα ζήτησε την παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων.

Η δημοτική αρχή εισακούοντας το κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας προχώρησε ένα βήμα παρακάτω απομακρύνοντας τον μουσικό παραγωγό ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση της: “επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για ένα μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία .”

Ως πολίτες και ως ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας αναρωτιόμαστε:

Από πότε οι μουσικοί παραγωγοί χρειάζονται ειδική άδεια για να κάνουν κάποιο πολιτικό σχόλιο;

Από ποιον/α παίρνουν αυτή την άδεια;

Ποιο είναι το φάσμα των απόψεων που επιτρέπεται να ακουστούν στο δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας;

Γιατί δεν αρκέστηκε η δημοτική αρχή στο να διαχωρίσει τη θέση της μέσω μιας ανακοίνωσης;

Ακόμα και αν η Δημοτική Αρχή δεν συμμερίζεται τις απόψεις του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού παραγωγού η απομάκρυνση του αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, την παράταξη Συμπαράταξη Λαρισαίων και το δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας να ανακαλέσουν αμέσως την αυταρχική αυτή απόφαση και να αποδείξουν έστω και την τελευταία στιγμή ότι δεν θεωρούν την ελευθερία του λόγου δικαίωμα αλά καρτ γι’ αυτούς και τους ομοϊδεάτες τους αλλά αντίθετα ένα αγαθό για όλους και για όλες μας.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )