By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

1 have signed. Let's get to
50 Supporters

Complete your signature

By continuing you agree to receive Avaaz emails. Our Privacy Policy will protect your data and explains how it can be used. You can unsubscribe at any time. If you are under 13 years of age in the USA or under 16 in the rest of the world, please get consent from a parent or guardian before proceeding.
This petition has been created by Δήμητρα Τ. and may not represent the views of the Avaaz community.
Δήμητρα Τ.
started this petition to
Εκπαιδευτικοί, Σωματεία, Συλλογικότητες
Κάτω τα χέρια σας από τις/τους απεργούς! Η ποινικοποποίηση της απεργίας δε θα περάσει! Καμιά κύρωση, καμιά ποινή σε όσες/ους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Οι απειλές και τα ραβασάκια του υπουργείου θα ακυρωθούν!

Καλούμε όλες και όλους να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία! Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, συντονισμένα και αταλάντευτα και δεν θα τους επιτρέψουμε να ακουμπήσουν κανέναν/καμία εκπαιδευτικό που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρά στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, συλλόγους διδασκόντων) ακόμα και αν δεν καλύπτεται με απεργία αποχή από το σωματείο τους.

Το Υπουργείο Παιδείας το καλοκαίρι του 2021 με κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς μακριά από αυτά προχώρησε χωρίς καμία διαβούλευση στην ψήφιση του νόμου 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», με τον οποίο επιχειρεί να πλήξει καίρια τον δημόσιο χαρακτήρα τους, με όχημα και «νομιμοποιητικό εργαλείο» την λεγόμενη αξιολόγηση. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος της εκπαίδευσης επιχείρησε να αποτρέψει το ολέθριο κι αποτρόπαιο σχέδιο της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που:
  • θα διαλύσει το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου
  • θα μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε υποταγμένα ανθρωπάκια που θα φοβούνται και τον ίσκιο τους,
  • θα μετατρέψει μετατρέπουν τον χώρο εργασίας μας σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελούς έλλειψης δημοκρατίας, όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός και ανελέητος ανταγωνισμός
  • θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας.
Τον Οκτώβριο του 2021 οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην απεργία αποχή, που προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες τους, με ποσοστό της τάξης του 95%. Στη συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας έσυρε τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια προκειμένου, αξιοποιώντας τις διατάξεις του ν. Χατζηδάκη, να βγάλει την απεργία αποχή παράνομη και καταχρηστική. Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με μια μεγαλειώδη απεργία, η συμμετοχή στην οποία ξεπέρασε το 80%. Η απεργία αποχή των Ομοσπονδιών κηρύχθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική. Το Νοέμβριο μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία προκήρυξαν νομίμως νέα απεργία αποχή στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε σήμερα να επιβάλλει ποινές στους εκπαιδευτικούς/διευθυντ(ρι)ες και στις/στους προϊσταμένες/ους που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη και εν ισχύ απεργία των σωματείων τους. Τους διώκει γιατί ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία.

Ως εδώ! Ο αυταρχισμός και η κατάλυση του όποιου κράτους δικαίου έχει απομείνει δεν θα γίνει ανεκτός.

Το ζήτημα αυτό ξεπερνάει τα όρια των σχολείων και της εκπαίδευσης. Είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

Posted (Updated )