By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
Κανένας αναπληρωτής να μην απολυθεί λόγω παραβόλου ή τεχνικών προβλημάτων

1 have signed. Let's get to
50 Supporters

Complete your signature

By continuing you agree to receive Avaaz emails. Our Privacy Policy will protect your data and explains how it can be used. You can unsubscribe at any time. If you are under 13 years of age in the USA or under 16 in the rest of the world, please get consent from a parent or guardian before proceeding.
This petition has been created by Dimitris V. and may not represent the views of the Avaaz community.
Dimitris V.
started this petition to
Υπουργείο Παιδείας
Προς Υπουργείο Παιδείας, ΑΣΕΠ και λοιπούς αρμόδιους,
Δεν έχουμε ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο ούτε αριθμό ταυτότητας. Η προϋπηρεσία μας αόρατη. Έχουμε πτυχία και μεταπτυχιακά και παιδιά - αγέννητα ή γεννημένα- και συντρόφους και γονείς και ζωή και όνειρα και ενοίκια και υποχρεώσεις και πολλά άλλα όμως ούτε αυτά φαίνονται στους πίνακές σας. Γιατί πολύ απλά είμαστε οι ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ! Το μόνο που έχουμε εμείς οι περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί είναι ένας αριθμός μητρώου και δίπλα ο χαρακτηρισμός «ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ». Αλήθεια τώρα; Το εννοείτε; Μας στέλνετε 3 χρόνια στην ανεργία για 3 ευρώ; Κάθε χρόνος ανεργίας μας αντιστοιχεί σε 1€; Ε τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε πως σας συμφέρει η ανεργία μας. Αλλιώς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί μας τιμωρείτε τόσο σκληρά και διαλύετε το μέλλον, το παρόν μα και το παρελθόν μας επειδή δεν πληρώσαμε 3 ευρώ. Λέτε να υπάρχει έστω ένας εκπαιδευτικός που συνειδητά δεν πλήρωσε το ηλεκτρονικό παράβολο των 3€ για να μπει στη λίστα αναπληρωτών/διοριστέων; Θα ρισκάραμε τη δουλειά που μας εξασφαλίζει επιβίωση, αυτοπραγμάτωση και αξιοπρέπεια για τρία ευρώ; Τη δουλειά που με περηφάνεια διαλέξαμε και τη διεκδικούμε χρόνια τώρα σε καθεστώς ανασφάλειας και αδιοριστίας σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας με μια βαλίτσα στο χέρι, δίνοντας στα δικά σας παιδιά ό,τι καλύτερο έχει το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας; Υποτιμάτε κάθε αγώνα που κάναμε εμείς και οι οικογένειές μας στο παρελθόν: Σχολείο, φροντιστήριο, πανεπιστήμιο, πτυχίο. Ξαφνικά αποφασίζετε ότι το πτυχίο και η προϋπηρεσία δε φτάνει πια για να μας λογαριάζετε ως δασκάλους. Θέλετε ακαδαμαϊκά προσόντα. Τα αποκτούμε. Σας υπακούμε και χρυσοπληρώνουμε τη θέση μας στις λίστες σας. Κάθε μόριο και αναστεναγμός. Πήγαμε όπου μας στείλατε. Αφήσαμε οικογένεια, φίλους, συντρόφους κι οργώσαμε τα σχολεία της χώρας. Φάγαμε κατάμουτρα τη πόρτα των νοικάρηδων, που προτιμάνε τους τουρίστες αντί για τους δασκάλους των παιδιών τους. Αποκλειστήκαμε στην άγονη γραμμή για δυο και τρεις μήνες δουλειάς, παραιτηθήκαμε από αλλού για να κάνουμε τη δουλειά των ονείρων μας κι ας ξέραμε ότι ο Ιούνης θα μας βρίσκει στη μίζερη ουρά του ΟΑΕΔ. Και μετά από όλα αυτά μας καταδικάζετε σε ένα τέτοιο παρόν; Εμάς που κρατήσαμε όρθιο το δημόσιο σχολείο διεκπεραιώνοντας την Τηλεκπαίδευση που ορίσατε εν μία νυκτί χωρίς όρους και προϋποθέσεις; Εμάς που χωρίς υλικοτεχνική υποστήριξη κι επιμόρφωση απαρνηθήκαμε τον εαυτό μας και τις επιδράσεις της πανδημίας στη ζωή μας και μεταμορφωθήκαμε σε τεχνικούς Η/Υ, ζογκλέρ και ψυχολόγους για χάρη των μαθητών; Εσάς σας απέλυσαν όταν δυσλειτουργούσαν οι πλατφόρμες ή όταν εγκρίνατε τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων που δεν διασφάλιζαν τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτών κι εκπαιδευόμενων; Αφού ούτε εσείς δεν είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε τη τεχνολογία στην εντέλεια, πώς δείχνετε τέτοια ανάλγητη στάση απέναντί μας; Πέσαμε στα λάθη της δικής σας ηλεκτρονικής πλάνης. Δεν είναι τυχαίο ούτε πρωτόγνωρο το τεράστιο ποσοστό απορριφθέντων με μοναδική αιτιολογία «μη καταβολή παραβόλου». Γιατί δεν διορθώσατε το κακό προηγούμενο απορριφθέντων Ειδικής Αγωγής, βελτιώνοντας τη διαδικασία που σχετίζεται με το παράβολο; Νομίζουμε πως αξίζουμε λίγο σεβασμό. Δε θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι σε μια ψηφιακή εποχή που αρκεί ένα «κλικ» για να διαλυθούν ή να δημιουργηθούν πολιτείες ολόκληρες, η ένταξή μας στους πίνακες είναι θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ και όχι άλλων δικαιολογιών. Για όλα τα παραπάνω, σας παρακαλούμε να μας συμπεριλάβετε στους οριστικούς πίνακες κατάταξης πριν το νέο σχολικό έτος. Ο δρόμος που μας αξίζει δεν οδηγεί στον ΟΑΕΔ και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταλάβετε.

Posted (Updated )