Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Petycja została zamknięta

Petycja została zamknięta
50 podpisało

Michał W.
kieruje swoją petycję do:
KOMENDANT MIEJSKI POLICJI we WROCŁAWIU
Petycja do Komendanta Miejskiego Policji we Wrocławiu o zwiększenie liczby patroli Policji na obszarze kompetencji Komisariatu Policji Wrocław – Leśnica.

Kradzieże w zachodniej części Wrocławia to istna plaga. Złodzieje włamują się do piwnic, garaży podziemnych, a nawet do mieszkań. Ich łupem najczęściej padają rowery oraz domowy i przydomowy sprzęt. Kradzione są także auta oraz wycinane katalizatory. Podczas włamań do mieszkań może dojść do sytuacji groźnych dla zdrowia i życia mieszkańców.
W 2020 roku na obszarze będącym w kompetencji Komisariatu Policji Wrocław - Leśnica, w stosunku do roku 2019, odnotowano ogólny wzrost przestępstw o 9,3%. Warto zauważyć, że obszar Komendy Policji Wrocław - Leśnica jest jedynym w naszym mieście gdzie zanotowano wzrost liczby przestępstw. W tym samym okresie w pozostałych częściach Wrocławia ogólna liczba przestępstw spadła - jak miało to miejsce w przypadku KP Stare Miasto nawet o 51,7%.

Celem zapewnienia bezpieczeństwa zwracamy się do Komendanta Policji we Wrocławiu o podjęcie działań, których konsekwencją będzie zwiększenie liczby patroli Policji na obszarze działania Komisariatu Policji Wrocław - Leśnica.

Z góry dziękujemy za przychylenie się do naszej prośby.

Z poważaniem,
Mieszkańcy