Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
Restaurarea gării din Orașul Panciu, județul Vrancea

1 au semnat. Hai să strângem
50 Susținători

Închide

Completează-ți semnătura

Avaaz.org îţi va proteja datele confidenţiale și te va ține la curent în legătură cu această campanie și alte campanii similare.
Această petiție a fost creată de Gara P. și nu reprezintă în mod necesar părerile comunității Avaaz.
Gara P.
a inițiat această petiție pentru
Cetățeni
Vrancea are mai multe gări construite în urmă cu un secol, toate cu încărcătură istorică, în special legată de Primul Război Mondial. Una dintre acestea este Gara din Panciu, o mică bijuterie arhitecturală peste care timpul şi oamenii şi-au pus în mod nemeritat amprenta.Cam de un deceniu, de când nu mai circulă niciun tren pe această rută, clădirea a ajuns o ruină şi nu se întrevăd speranţe că acest monument va mai putea fi salvat. Interiorul clădirii a devenit raiul şobolanilor, care mişună printre grămezile de gunoaie. Din această cauză, nici oamenii străzii nu au mai rezistat să-şi facă veacul în spaţiile goale ale gării.În urmă cu 13 ani, proprietarul clădirii, CFR Infrastructură, a scos edificiul la vânzare, pentru datorii de 500.000 de lei. Edililor de la acea vreme le-a surâs ideea cumpărării clădirii, cu scopul de a o transforma într-o cantină socială.Planul a fost abandonat după ce urmaşul boierului Ion Apostoleanu, fostul secretar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a revendicat atât imobilul, cât şi o suprafaţă importantă de teren la Panciu. Cum nu s-a întâmplat nimic din toate astea, în anul 2009 s-a pus din nou problema de către Primărie a reabilitării imobilului, de data aceasta cu fonduri europene.Cum imobilul nu are statut de monument istoric, proiectul a fost abandonat iar la următoarea acţiune a CFR, de vânzare a Gării, în 2013, nu s-a prezentat nimeni interesat. Autorităţile din Panciu îşi doresc clădirea, dar fără să plătească nici un ban.
Prin această petiție doresc sa le atrag atenția atât Ministerului Transporturilor, care refuză să dea curs solicitării autorităţilor, iar clădirea se degradează pe zi ce trece,  cât și cetățenilor care doresc sa ajute!
Publicat (Actualizare )
Raportează un abuz
A apărut o eroare și nu am putut trimite fișierele și/sau raportul tău