Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
ΟΚ
 Όχι στη μείωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ.

3,662 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   5,000
3,662 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συμμετέχοντας στην εκστρατεία συμφωνείς να λαμβάνεις email απ’ το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου και εξηγεί πώς τα χρησιμοποιούμε. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Κωνσταντίνος . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Κωνσταντίνος .

Παραλήπτες:
Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα
Η απόφαση για μείωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ. γίνεται κατά τον κ. Τόσκα λόγω της οικονομικής κρίσης και οι παραβάτες δυσκολεύονται να τα πληρώσουν.

Μια τέτοια απόφαση είναι απαράδεκτη, γιατί θα δημιουργήσει κλίμα αδιαφορίας σε πολλούς οδηγούς για την παραβίαση του Κ.Ο.Κ. αφού με τη νέα ρύθμιση τα πρόστιμα θα έχουν μικρό κόστος στη τσέπη τους. Σε μια χώρα που τα ποσοστά των τροχαίων ατυχημάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

Η κοινή λογική λέει, πως αν δεν κάνω παραβάσεις δεν έχω να φοβηθώ για κανένα πρόστιμο αλλά το σπουδαιότερο έχει να κάνει με την σωματική ακεραιότητα τη δική μας, της οικογένειας μας και των συνανθρώπων μας.

Σήμερα το πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση κοστίζει 100 ευρώ και αν πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες κοστίζει 50 ευρώ. Τώρα με τη νέα μείωση κατά 50% ο παραβάτης θα πληρώνει μόνο 25 ευρώ!

Μη Χρήση Ζώνης ασφαλείας ‐ επιβάτη ‐ οδηγού 300 ευρώ
Οδήγηση χωρίς κράνος 300 ευρώ
Με τη νέα ρύθμιση 150 ευρώ Έγκαιρη πληρωμή 75 ευρώ

Η παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας τιμωρείται σήμερα με 700 ευρώ, όπως και το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα, παραβάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές, μπορούν να μειωθούν στα 175 ευρώ αν πληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο.

Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται για κανένα ψηφοθηρικό όφελος!
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.