Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει

291 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   300
291 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ .

Παραλήπτες:
Δήμαρχο Λάρνακας, Κύπρο
Κάθε πλάσμα στη γη φέρει το δικαίωμα της αξιοπρέπειας ακόμη και στο θάνατό του. Στην ανάμνηση που οφείλουμε να κρατάμε αιώνια. Το σεβασμό και τον ανθρωπισμό μας. Είμαι άνθρωπος και άνθρωπος σημαίνει αγάπη, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός. Οφείλω να προστατέψω κάθε αδύναμο πλάσμα που δυστυχώς η ανθρωπότητά μας, βέβηλα πολλές φορές, καταστρέφει και εξευτελίζει.

Τα κατοικίδια ζώα μάς προσφέρουν συντροφιά, αποδοχή, συναισθηματική υποστήριξη και άνευ όρων αγάπη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Σε αντάλλαγμα, τα αγαπάμε και τα εντάσσουμε στην οικογένειάς μας. Έτσι, όταν αυτή η ειδική σχέση φτάνει στο τέλος, είναι φυσικό να υπάρχει θλίψη. Κατανοώντας τη βαθιά αίσθηση της απώλειας που νιώθει κανείς όταν το κατοικίδιο ζώο του φύγει από τη ζωή, στόχος είναι να κάνουμε τη διαδικασία αυτή της ταφής όσο πιο ανώδυνη γίνεται, προσφέροντας στο κατοικίδιο μας την ίδια αξιοπρέπεια και τη φροντίδα με αυτή που είχε κοντά μας.

Θεωρώ, λοπόν, ότι είναι υποχρέωση του κάθε δήμου να υπάρχει ένα κοιμητήριο μικρών κατοικίδιων ώστε να θάβονται με υγειονομικούς όρους και όχι να δημιουργούνται ελεύθεροι χώροι ταφής ανεξέλεγκτα.

Πιστεύω ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, θα ανακουφίσει μεγάλη μερίδα πολιτών, κυπρίων και ξένων, που ζουν στην Κύπρο ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί μία ακόμη καινοτόμος πλευρά του χαρακτήρα της Δημοτικής Αρχής Λάρνακας. Αυτό άλλωστε ορίζει και ο χαρακτηρισμός μιας πολιτισμένης κοινωνίας, πολιτείας, κράτους.

Ας αποδείξουμε, σε πείσμα των καιρών, ότι η ανθρωπότητά μας δεν είναι και τόσο απάνθρωπη.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!
Σας ευχαριστώ.

Στρατούλα Τραμουντάνη, Δημοσιογράφος

Δημοσιεύτηκε: 6 Φεβρουαρίου 2019 (Ενημερώθηκε:

24 Φεβρουαρίου 2019)