Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Ψηφίστε τώρα προκειμένου να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup

8,002 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   10,000
8,002 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Παντελής . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Παντελής .

Παραλήπτες:
Γερούν Ντάισελμπλουμ
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με τις προβοκατόρικες δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «FAZ», απευθύνθηκε με χυδαιότητα απέναντι στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης λέγοντας πως: «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες, ενώ οι βόρειες χώρες έδειξαν αλληλεγγύη κατά την κρίση».

Μάλιστα, όχι μόνο αρνήθηκε να απολογηθεί για τα σχόλιά του, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει και συγγνώμη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του Ματέο Ρέντσι στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με την οποία ζητά από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ «να το βουλώσει και να παραιτηθεί». Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ανέφερε: «Θεωρώ ότι άνθρωποι σαν τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά ίσως δεν το έχει αντιληφθεί, δεν αξίζουν την θέση που τους έχει δοθεί».