Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Σας καλούμε να ακυρώσετε την απόφαση υπέρ της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο.

4,653 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   5,000
4,653 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Vasilis P. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Vasilis P.

Παραλήπτες:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Στο Βόλο οι πολίτες τιμούν κάθε χρόνο το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ωστόσο σε λίγα χρόνια θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα το τιμούν. Ο λόγος; Οι Βολιώτες θα έχουν το δικό τους Ολοκαύτωμα όταν ολόκληρη η πόλη θα έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων!Αποφασίστηκε η αργή και μαζική εξόντωση των κατοίκων του Βόλου και το “πράσινο” φως δόθηκε γενναιόδωρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.Σε μία πόλη που ήδη έχει πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση έρχεται να προστεθεί ακόμη μία θανατηφόρα πηγή θυσιάζοντας τους πολίτες στο βωμό του κέρδους των εταιρειών.Και συγκεκριμένα της ΑΓΕΤ, η οποία υφάρπαξε την πολυπόθητη έγκριση της καύσης σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας στο εργοστάσιο της. Η συγκεκριμένη βιομηχανία, που βρίσκεται σε… απόσταση “ανάσας” από την πόλη έχει την άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να καίει σκουπίδια, λυματολάσπη και κάθε άλλη ύλη που βαπτίζεται ως «εναλλακτικό καύσιμο» και θα το καίει στους απαρχαιωμένους κλιβάνους της.Να σημειωθεί ότι, το 2013, η ίδια απόφαση για το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι Ευβοίας ανακλήθηκε μετά από ξεσηκωμό των κατοίκων και την παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.Ήδη το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ καίει 150.000 τόνους πετρελαϊκού άνθρακα. Ήδη οι επιπτώσεις φαίνονται στο περιβάλλον με μια μυρουδιά τοξική να γεμίζει κατά καιρούς την πόλη του Βόλου, ενώ ο καρκίνος αυξήθηκε ραγδαία – από πέρσι μέχρι φέτος κατά 30%!