Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο: Να συμπεριληφθεί η στολή του "Βρακοφόρου του Αιγαίου" στην Προεδρική Φρουρά

87 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   200
87 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπελαγος" . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπελαγος" .

Παραλήπτες:
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχει η Πατρίδα μας , οι Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά ο Λαός μας, ερχόμαστε να σας παρακαλέσουμε να αποδεχθείτε μία πρόταση που πιστεύουμε ότι θα τονώσει το ηθικό μεγάλης μερίδας πληθυσμού (Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Β. Αιγαίου) αφ' ενός και θα αποκαταστήσει μια αδικία πολλών χρόνων αφ' ετέρου !
Αναφερόμαστε στην εισαγωγή της στολής του βρακοφόρου του Αιγαίου, στην Προεδρική Φρουρά. Την στολή που τίμησαν με τους αγώνες τους ο Μιαούλης, ο Κανάρης, ο Παπανικολής, ο Ματρώζος και τόσοι άλλοι γνωστοί και άγνωστοι μαχητές της Ελευθερίας του Έθνους . Πως να ξεχάσουμε τους Κασιώτες καπεταναίους Μαλλιαράκη και Χατζή Μαυρή που “πλήρωσαν” τις επιτυχίες τους εναντίον του Τουρκικού στόλου με την καταστροφή της Κάσου !

Ο Στρατάρχης Παπάγος, σε εκτίμηση της Κρητικής Επανάστασης και στον ίδιο τον Βενιζέλο, εισήγαγε στην Προεδρική (Ανακτορική τότε) Φρουρά την στολή του Κρητικού Μαχητή. Με τα χρόνια προστέθηκαν η του Μακεδονομάχου και η Ποντιακή.
Πιστεύουμε ότι η Δωδεκάνησος και τα νησιά του Αιγαίου, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον υπέρ Πατρίδος Αγώνα και τους αξίζει η ελάχιστη τιμή να εκπροσωπούνται στην Προεδρική Φρουρά.
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.