Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων

3,422 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   5,000
3,422 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Eleutheria P. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Eleutheria P.

Παραλήπτες:
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τι είναι η Τράπεζα θεμάτων;

Η Τράπεζα θεμάτων είναι ένας θεσμός που ψηφίστηκε το 2014 και σύμφωνα με αυτόν, στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου, το 50% των θεμάτων σχεδόν κάθε μαθήματος θα μπαίνει από τους καθηγητές, και το άλλο 50% με κλήρωση από μια τράπεζα του Υπουργείου που περιέχει τα θέματα.

Με το καινούριο σύστημα πολλοί καλοί μαθητές απέτυχαν να περάσουν στις εξετάσεις του Ιουνίου, ενώ τώρα, τη δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται, οι καθηγητές δεν προλαβαίνουν να παραδώσουν την ύλη, ή περνούν τα κεφάλαια χωρίς να εμβαθύνουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να καταλάβουν, και οι γονείς να πληρώνουν έξτρα για τα φροντιστήρια, ενώ ο μισθός τους είναι ήδη μειωμένος δραματικά. Με αυτό το ψήφισμα καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές να εναντιωθούν στα εξωφρενικά μέτρα που προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο να καταργηθεί το νέο σύστημα εξόντωσης των μαθητών!