Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Όχι κτίρια-μαμούθ δίπλα στην Ακρόπολη

25,743 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   30,000
25,743 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Kάτοικοι Μακρυγιάννη . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Kάτοικοι Μακρυγιάννη .

Παραλήπτες:
Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υπουργός Πολιτισμού, Δήμαρχος Αθηναίων
ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ S.O.S!!!
ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!!!
Τα τελευταία χρόνια ο μαζικός τουρισμός και η απουσία νομικού πλαισίου προστασίας έχουν μετατρέψει την περιοχή του Μακρυγιάννη σε ένα απέραντο ξενοδοχείο.Οι ισχύοντες όροι δόμησης είναι απαράδεκτοι για μία περιοχή που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Η αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού, η αφωνία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αθηναίων και οι εξωφρενικοί ισχύοντες όροι δόμησης, έχουν δώσει το πράσινο φως για την ανέγερση νέων 10-11ώροφων ξενοδοχείων μαμούθ κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.
Η υποβάθμιση ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η οπτική, ηχητική και περιβαλλοντική ρύπανση,η υπέρμετρη επιβάρυνση των δικτύων κυκλοφορίας και υποδομών, η εκδίωξη της κατοικίας, η δραματική αύξηση των τιμών των ενοικίων, είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες.Το 2017 ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε την ανέγερση 10-11ώροφου ξενοδοχείου απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης. Τον Οκτώβριο 2018 δόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και ακολούθως από το Δήμο Αθηναίων το πράσινο φως για την ανέγερση νέου 9-10 ώροφου ξενοδοχείου μαμούθ, 5.300 μ2, στην καρδιά του Μακρυγιάννη, σε μία περιοχή με 6-7ώροφα κτίρια, ύψους 21 μέτρων.

Ο δρόμος έχει ανοίξει και για τα επόμενα που ήδη δρομολογούνται!!

Ζητάμε τώρα από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά , τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Γιώργο Σταθάκη και το Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Γιώργο Καμίνη :

- Την αποτελεσματική προστασία, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος, του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού του Μνημείου της Ακρόπολης
- Την ΑΜΕΣΗ θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης και χρήσεων γης στην περιοχή Μακρυγιάννη
- Την επανεξέταση όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν στις εγκρίσεις ανέγερσης κτιρίων-ξενοδοχείων μαμούθ στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Ψήφισε κι εσύ τώρα και διάδωσέ το !!!

-Οι κάτοικοι του Μακρυγιάννη – Μακρυγιάννη S.O.S.!!!
Με την υποστήριξη
της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και

του Δικτύου Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
-Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος < Ο Αρδηττός>
-Γειτονιά, Νεάπολη Εξαρχείων
-Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας
-Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου
-Κίνηση Πεζή
-Μέγας Αλέξανδρος(Γκάζι, Κεραμεικός, Ρουφ)
-Σύλλογος των Αθηναίων
-Σύλλογος Κατοίκων Θησείου
- Πολιτιστικός Σύλλογος <ο Μακρυγιάννης>
-Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών < Τα Εξάρχεια>

In 2016 the neighborhood of Koukaki - Makriyanni, southbound of Acropolis , was claimed to be one of the top 16 tourist destinations worldwide. The international and local real estate invests on the massive construction of new hotel buildings.
The absence of protective building regulations and appropriate urban planning measures in the area, allowed the recent construction of 10-11 story hotel buildings, offending the world heritage monument of Parthenon and Acropolis!!!

The residents of Makriyanni, with the support of the Hellenic Society for the Environment and Cultural Heritage,addressed a Call to the Competent  Authorities, the Ministry of Environment, the Ministry of Culture and the Municipality of Athens for the IMMEDIATE suspension of all building permits and the IMMEDIATE legislation and implementation of NEW Building and Urban Planning Rules, in order to protect the world Heritage Monument of Acropolis, the urban environment and residential use, to decrease the negative impacts of massive tourism and achieve sustainable urban development in the immediate environment of Acropolis
Please sign and spread it
-The residents of Makriyanni
-Hellenic Society for the Environment and Cultural Heritage
-Network of Organizations and Citizens for the Historic Centre of Athens
and the AVAAZ team

Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.