Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Όχι στις διαγραφές φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Μαρία Τ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Μαρία Τ.
- Παραλήπτες:
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων
Προηγούμενες διατάξεις (ν. Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου, που δεν είναι σε ισχύ) προέβλεπαν διαγραφές καθυστερούντων φοιτητών, ανεξάρτητα αν επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και λόγω αντικειμενικών προβλημάτων αδυνατούσαν. Η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επαναφορά του μέτρου και την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει ανώτατο όριο προπτυχιακών σπουδών, με μεταβατικές διατάξεις για όσους ήδη φοιτούν. Είναι σημαντικό να δοθεί η ελευθερία και κάθε δυνατή ευκαιρία σε φοιτητές, που το επιθυμούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η καθυστέρηση των σπουδών, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους, βλάπτει τους ίδιους τους φοιτητές (πρόσθετη καθυστέρηση έναρξης επαγγέλματος) και η "τιμωρία" της διαγραφής επιβαρύνει ψυχολογικά περαιτέρω τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σκοπός των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) είναι η μετάδοση, η παραγωγή και η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, η ανάπτυξη της κρίσης, της ανάλυσης και της σύνθεσης, προς όφελος της κοινωνίας και του λαού. Η νοοτροπία της εντατικοποίησης των σπουδών, της πειθαρχίας και περισσότερο της τιμωρίας δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.

.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )