Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Δήμος Ξάνθης : Ενημέρωση τώρα

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Manos Z. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Manos Z.
- Παραλήπτες:
Δήμος Ξανθης, Υπουργείο Εσωτερικών, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια ΑΜΘ
Ζητάμε ενημέρωση από το Δήμο Ξάνθης για ποιο λόγο η πόλη είχε περιορισμό κυκλοφορίας 20.00-08.00 επόμενης έως και τις 27/04 για έναν ολόκληρο μήνα.

Ποια δεδομένα μας έφτασαν σε αυτό το σημείο;

Η Ξάνθη εξακολουθεί να μην έχει κρούσματα παρά το ότι αναφέρεται από τους επίσημους φορείς πως υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Ως αποτέλεσμα, έχουν επιβληθεί περιορισμοί που δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη εξήγηση που βασίζεται σε στοιχεία. (20.00-08.00 επόμενης, απαγόρευση τρεξίματος). Με βάση ποια δεδομένα ισχυρίζονται οι τοπικές αρχές ότι υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας; Ζητάμε ενημέρωση από το Δήμο Ξάνθης για ποιο λόγο η πόλη υφίσταται ειδικούς περιορισμούς.
Ποια είναι τα δεδομένα που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο;
Υπάρχουν δεδομένα που δεν γνωρίζουμε;

Αντιλαμβάνεται κανείς πως νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση έως τώρα των τοπικών αρχών για τα πραγματικά δεδομένα. Αυτά που είναι ήδη γνωστά, δεν δικαιολογούν τα ειδικά μέτρα για την Ξάνθη. Στο πιο κοντινό παράδειγμα για την Ξάνθη, τη Λάρισα (η οποία είχε το αντίστοιχο θέμα στον οικισμό των Ρομά) η κυκλοφορία συνεχίζεται με τους τυπικούς περιορισμούς που ισχύουν για όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, ο οικισμός των Ρομά στην Ξάνθη βρέθηκε αρνητικός. Εάν είναι επιδημιολογικό το πρόβλημα περιμένουμε απαντήσεις από τον τοπικό Δήμο. Εάν υπήρξαν παλινωδίες και βιαστικοί χειρισμοί μία συγγνώμη από πλευράς του Δήμου θα ήταν απαραίτητη.

Η απαίτησή μας είναι ξεκάθαρη: πλήρης διαφάνεια, και γνώση των δεδομένων ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τον τρόπο που λαμβάνονται αποφάσεις στην περιοχή.

- ενημέρωση
Στις 28/04/2020 υπήρξε ΆΡΣΗ των μέτρων περιορισμού στα οποία η Ξάνθη βρέθηκε για έναν (1) μήνα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν ανακοινώσεις απο τις αρχές.
Τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης (υπ. δηλώσεις, τηλεματική 13033) θα ισχύσουν μέχρι και τις 04/Μαϊου. Στις 28/04 διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την λεγόμενη 'επιστροφή στη Κανονικότητα'.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )