Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
δημοτική αρχή, εισαγγελέας, εοπε, γενική γραμματεία αθλητισμού, μμε: διαμαρτυρία για τις αυθαιρεσίες στην καλόγρια της Μεσσηνιακης Μανης

698 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   750
698 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Antonios K. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Antonios K.

Παραλήπτες:
δημοτική αρχή, εισαγγελέας, εοπε, γενική γραμματεία αθλητισμού, μμε
Το ψηφισμα γινεται με αφορμή την κατάργηση του μπιτς βολευ στην παραλια της Στουπας.Τα τελευταια 30 χρονια το μπιτς βολευ, ειναι παραδοση στην περιοχη. Πολλοι καλοι αθλητες εχουν αναδειχτει, αλλα και πολλες εθνικες ομαδες ερχονται καθε χρονο για προτετοιμασια, καθώς δεν λειπουν και τα πανελληνια πρωταθλήματα που εχουν διοργανωθει κατα καιρους. Γινόμαστε θεατές αυθαίρετης και παράνομης καταπάτησης της αμμουδιάς της ΄΄ Καλόγριας ΄΄ στη Στούπα, από ξαπλώστρες και ομπρέλες και άλλα αντικείμενα.
Κάθε φορά κάνουν ιδιώτες ένα βήμα προς την ολοκληρωτική κατάληψη της παραλίας με αποτέλεσμα οι Πολίτες και επισκέπτες να μην μπορούν να πλησιάσουν στη θάλασσα και να ακουμπήσουν την πετσέτα τους.`
Τα δέντρα ( αλμυρίκια ) στο πίσω μέρος της αμμουδιάς όπου στη σκιά τους δεκάδες λουόμενοι έστρωναν τις πετσέτες τους καταπατήθηκαν και αυτά. Έτσι ούτε εκεί μπορεί κάποιος να σταθεί .
Το βόλευ που από δεκαετίες αποτελούσε συστατικό της λειτουργίας της παραλίας και μεγάλωσαν παίζοντας όλα τα παιδιά της περιοχής αλλά και γινόντουσαν και αθλητικοί αγώνες, Πανελλήνιοι, ξυλώθηκε από ιδιώτες και οι σιδερένιοι στύλοι ( ιδιωκτησία της Ομοσπονδίας Βόλευ ),κλάπηκαν και τοποθετήθηκαν τελικά σε άλλη περιοχή στον Αγιο Δημήτριο.
Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι προφανής και γενιούνται πολλά ερωτήματα. Τίποτα δεν θα γινοταν χωρίς την ανοχή της ( τουλάχιστον ).
Απαιτούμε να περιοριστούν οι ιδιώτες επαγγελματίες αυστηρά σε ότι τους επιτρέπει ο νόμος και να επιστρέψουν τους στύλους του Βόλευ στη θέση τους. Δεν μπορεί αυτοί να είναι πάνω απ’ το κοινό συμφέρον και προ πάντος πάνω από τα δικαιώματα των Πολιτών.
• Η Δημοτική Αρχή και Κτηματική υπηρεσία οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τί ακριβώς έχουν νοικιάσει και αν αυτό είναι σύννομο.
• Ελέγχει η Δημοτική Αρχή αν οι ιδιώτες αφήνουν τη ζώνη έστω και των 3 μέτρων από τη θάλασσα;
• Ελέγχει αν ο αριθμός των ξαπλωστρών είναι αυτός που πρέπει;
• Ελέγχει αν το 50% της αμμουδιάς είναι ελεύθερο και ποιό;
• Τέλος αν είναι νόμιμο να καταπατείται ο χώρος της παραλίας από κενές ξαπλώστρες ακόμα και αν δεν υπάρχουν λουόμενοι; Έτσι ο λουόμενος θα εκτοπίζεται στις άκρες της παραλίας ακόμα και δεν υπάρχουν άλλοι .
Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας για να επιστραφούν τα πράγματα εκεί που ήταν πριν, και να σταματήσει η καταστροφή που γίνεται στον τόπο μας σ’ συτή την περιοχή που είναι στολίδι και πηγή ζωής.
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.