Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα

Βοήθεια

Επιλέγοντας μία εικόνα

Άσε το πολύ μπλα μπλα για τις εικόνες

Μια σωστή εικόνα μπορεί να τα πει όλα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Οι εικόνες ζωντανεύουν τη σελίδα του ψηφίσματός σου, τραβούν την προσοχή των αναγνωστών και τους παροτρύνουν να δράσουν. Αυτά είναι κάποια παραδείγματα επιτυχημένων χρήσεων εικόνων που συλλέξαμε αναλύοντας εκατοντάδες ψηφίσματα:

1. ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Για παράδειγμα, πολλές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσεις τις τεχνικές λεπτομέρειες της οικονομικής κρίσης. Αυτή η εικόνα, δίνοντας έμφαση στο κορίτσι, σε κάνει να σκεφτείς τις επιπτώσεις των πολιτικών αποφάσεων πάνω στο μέλλον της και τα όνειρά της.

2. ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το κεντρικό μήνυμα της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι ότι παιδιά κινδυνεύουν από βόμβες διασποράς. Αυτό περνάει μέσα απ' την εικόνα.

3. ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής στη Βραζιλία απεικονίζεται ξεκάθαρα σ' αυτή τη φωτογραφία. Η φωτογραφία κάνει κάτι που φαντάζει μακρινό, πιο συγκεκριμένο και κατανοητό.

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ

Κάνε τον αρμόδιο να νιώσει την πίεση χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του. Σε κανένα δεν αρέσει η δημόσια κριτική.

5. ΚΑΝ' ΤΟ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ

Τα χρώματα και το φως εδώ είναι μαγευτικά . Η θάλασσα των ανθρώπων σε κόκκινο, πορτοκαλί, και κίτρινο εκφράζει δύναμη και ζεστασιά.

6. ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ

Σ' αυτή τη φωτογραφία, ένοπλοι αστυνομικοί, σπρώχνουν γυναίκες, παιδιά και ένα γυμνό μωρό. Η αντίθεση είναι εντελώς παράλογη και απεικονίζει την αδικία της κατάστασης και τη βίαιη απάντηση της κυβέρνησης στους πολίτες που διαμαρτύρονται.

7.ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ

Πάρε ένα σύμβολο ή λογότυπο που όλοι γνωρίζουν και άλλαξε το ώστε να επικοινωνεί το μήνυμα της εκστρατείας σου.

8. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ

Παρόλο που οι αποκρουστικές εικόνες δημιουργούν δυνατά συναισθήματα, μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του αναγνώστη απ' την εκστρατεία σου ή να τον κάνουν να εγκαταλείψει τη σελίδα σου. Αυτή η εικόνα μεγαλόπρεπων ελεφάντων βοήθησε να μαζέψουμε περισσότερες υπογραφές κατά της λαθροθηρίας απ' ότι μία άλλη εικόνα που έδειχνε τη μακάβρια δολοφονία ενός ελέφαντα.