Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
 το συμβατικό τσιγάρο

Κατάργηση νομοσχεδιου.Το άτμισμα δεν είναι το ίδιο και δεν πρέπει να παρομοιάζεται με το συμβατικό τσιγάρο

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Κωνσταντίνος Π. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Κωνσταντίνος Π.
- Παραλήπτες:
Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργος Ελλάδα, Ανδρέας Ξανθός Υπουργείο υγείας, Νικόλαος Βούτσης Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, Κυριάκο Μητσοτάκη Πρόεδρος ΝΔ, Φώφη Γεννηματά Προεδρος ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Θεοδωράκης Πρόεδρος ΠΟΤΑΜΙ, Βασίλης Λεβέντης ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, Δημήτρης Κουτσούμπας Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Κ.Ε
Yπάρχουν πλέον παραπάνω από επαρκή στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το άτμισμα είναι σε μεγάλο βαθμό ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ από το συμβατικό κάπνισμα και ότι βοηθά σημαντικά στη διακοπή του καπνίσματος. Επίσης είναι ιδιαίτερα θετικό για τη δημόσια υγεία και τα κονδύλια του κράτους που δαπανώνται γι αυτήν, και θα έπρεπε να υπάρχει ενθάρρυνση για τη χρήση του ως μέσο και βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος.

Το άτμισμα ΔΕΝ είναι το ίδιο και ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να παρομοιάζεται με το συμβατικό τσιγάρο! Οπότε αντί να το περιορίζουμε θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε ως μέσο διακοπής του καπνίσματος, αφού με βάση όλες τις επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι πάνω από 95% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΒΕΡΟ.

Είναι άδικο πραγματικά να καταδικάσουμε την πιο αποτελεσματική λύση που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα παγκοσμίως για την διακοπή του καπνίσματος.Είναι άδικο να εμποδίσουμε εκατομμύρια κόσμου να νιώσει και να βιώσει αυτό που έχουμε νιώσει όλοι εμείς οι ατμιστές. Είναι άδικο να μην μπορούν να πληροφορηθούν σωστά και να μην μπορέσουν ποτέ να καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής τους.
Το κάπνισμα αποτελεί την κυριότερη αιτία καρκίνου καθώς και άλλων χρόνιων σοβαρών παθήσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο 5.000.000 ανθρώπων ετησίως. Το άτμισμα αντιθέτως, έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας να διακόψουν το κάπνισμα και να βελτιώσουν την υγεία τους και έχει βοηθήσει στο να μειωθεί σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός των θανάτων από τον καρκίνο.

Σε χώρες όπως η Αγγλία και η Γαλλία το άτμισμα χρησιμοποιείται ΕΠΙΣΗΜΑ σαν μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, και συνταγογραφείται από τους γιατρούς! Η βρετανική κυβέρνηση, αφού έλαβε υπ’ όψιν της όλες τις επίσημες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί και αφού συμβουλεύτηκε τους επιστήμονες που πρωτοστατούν στις μελέτες αυτές (με προεξάχοντα όλων έναν Έλληνα επιστήμονα, τον Δρ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό), ενσωμάτωσε την Ευρωπαϊκή Οδηγία τροποποιώντας επιμέρους άρθρα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις μελέτες αυτές, με αποτέλεσμα να επιτρέπει το άτμισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, μιας και έχει αποδειχθεί πλέον πέραν πάσας αμφιβολίας, πως παθητικό άτμισμα ΔΕΝ υφίσταται.

Εμείς οι πρώην καπνιστές καταφέραμε με το άτμισμα να αφαιρέσουμε πάνω από 4.000 βλαβερές ουσίες απο την καθημερινότητα μας. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει θα αναγκαστούμε να ατμίζουμε δίπλα σε καπνιστές και να γινόμαστε παθητικοί καπνιστές παρά την θέληση μας.
Στην Ελλάδα - σύμφωνα με στοιχεία του 2014 - ο αριθμός των ατμιστών ανέρχεται στους 200.000 περίπου, οι οποίοι έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα στη ζωή τους εγκαταλείποντας το τσιγάρο. Με την απαγόρευση ατμίσματος στους δημόσιους χώρους και με την ασφυξία που θα επιβάλει το νομοσχέδιο στην ενημέρωση και στην διάδοση της πληροφορίας (απαγορεύοντας εντελώς αντισυνταγματικά στην ουσία κάθε μορφή πληροφορίας στο διαδίκτυο), σε συνδυασμό με αυστηρές απαγορεύσεις και εξίσωση του ατμίσματος με το συμβατικό κάπνισμα, ο κίνδυνος να οδηγηθούν πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πίσω στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, είναι παραπάνω από ορατός.

Τέλος, η απαγόρευση της προβολής προϊόντων ατμίσματος είναι απαράδεκτη. Το άτμισμα είναι συνδυασμός συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας, μηχανικής, και τεχνολογίας τροφίμων, με ταχύτατη εξέλιξη παγκοσμίως, επομένως ο χρήστης πρέπει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και για τα προϊόντα που υπάρχουν, ώστε να μπορεί να κάνει τις επιλογές του ενημερωμένος και υπεύθυνα. Το ίδιο ισχύει και για τους νεοεισερχόμενους στο χώρο που προσπαθούν να διακόψουν το κάπνισμα. Η πρόταση για απαγόρευση της όποιας προώθησης και διαφήμισης των προϊόντων άτμισης θα στερήσει από εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές παγκοσμίως το δικαίωμα ενημέρωσης για προϊόντα που μπορούν να τους κρατήσουν μακριά από το αποδεδειγμένα καρκινογόνο κάπνισμα.
Ας ενώσουμε τις φωνές μας για κάτι που είναι δίκαιο, αποδεδειγμένα αποτελεσματικό, πρωτοποριακό και τελικά αναφαίρετο δικαίωμά μας!

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )