Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ , ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ , ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γιατί είναι σημαντικό;

Η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης για τους Πρόσφυγες λόγω της γεωπολιτικής της θέσης κ πιθανόν λόγω των ανθρωπιστικων αισθημάτων του πληθυσμού της.
Σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να γίνει φυλακή ψυχών!
Μια καθαρά ανθρωπιστική κρίση μας χτύπησε την πόρτα κ πρέπει να αντιμετωπισουμε το θέμα αυτό με αποφασιστικότητα.
Πρώτο και βασικό μέτρο αποτελεί η ανάσχεση των προσφυγικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας, πράγμα το οποίο μεν έχει συμφωνηθεί αλλά η εφαρμογή του παραμένει αμφίβολη.
Συμπληρωματικά με το πρώτο μέτρο ανάγκη αποτελεί η σταδιακή αποσυμφόρηση του Ελλαδικού χώρου από τους ήδη υπάρχοντες πρόσφυγες κ κατόπιν η διοχέτευση τους ισομερώς στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Οποιαδήποτε προσπάθεια επιδοματικής συνεισφοράς προς τους μετανάστες δε λύνει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα, απλά κατευνάζει για λίγο τα πνεύματα.

Ως εκ τούτου έχοντάς ως βάση τις αρχές της αλληλεγγύης κ της κοινωνικής προστασίας, οι οποίες θα έπρεπε να αποτελούν το θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ας αποφασίσουμε να δώσουμε μια οριστική λύση, ανοίγοντας με ελεγχόμενο τρόπο τα σύνορα έτσι ώστε να αποφευχθεί η παράνομη κ ύποπτη διακίνηση ανθρωπίνων ψυχών στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Ας δώσουμε στα παιδιά αυτά μια καλύτερης τύχη Τους το οφείλουμε.....ως άνθρωποι κ γονείς...

Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 21, 2016
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο
Αντιγραφή URL: