Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Όχι στην αυθαίρετη και άδικη εκδίωξη συλλόγων από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
- Παραλήπτες:
Η κυβέρνηση προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Για τη διευκόλυνση της εκποίησης έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση του χώρου από φορείς και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις εντός της έκτασης, αδιαφορώντας για την κοινωνική σημασία του έργου τους.

Σε μία κίνηση επίδειξης δύναμης, η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών ενεργοποίησε πρόσφατα τις διαδικασίες αποβολής αρκετών συλλόγων από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν στην έκταση του Ελληνικού. Μεταξύ αυτών είναι ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» και η Ένωση Ποντίων Σουρμένων που αντιμετωπίζονται ως καταπατητές και στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 185.000€ για δήθεν αυθαίρετη χρήση των χώρων από το 2008.

Όμως είναι γνωστό ότι:
• Οι δύο σύλλογοι δε χρησιμοποιούν τους χώρους εντός του πρώην αεροδρομίου αυθαίρετα, αλλά μετά από παραχώρηση που τους έγινε.
• Οι χώροι που παραχωρήθηκαν στους δύο συλλόγους δεν εγκαταλείφθηκαν, ούτε καταστράφηκαν όπως πάρα πολλοί άλλοι στο πρώην αεροδρόμιο, αλλά αντίθετα αναβαθμίστηκαν και συντηρούνται εδώ και χρόνια με εθελοντική εργασία και χρήματα των μελών τους.
• Στους χώρους αυτούς παράγεται πλούσιο πολιτιστικό έργο, προς όφελος όχι μόνο των μελών τους, αλλά συνολικά του ποντιακού και κρητικού στοιχείου και της ευρύτερης κοινωνίας.
• Τη στιγμή που εκδιώκονται πολιτιστικοί σύλλογοι, αφήνονται ανενόχλητες παράνομες επιχειρήσεις.

Η εκδίωξη φορέων από το Ελληνικό θα αποτελέσει μία πρώτη σοβαρή απώλεια στον αγώνα ενάντια στην αλόγιστη ιδιωτικοποίηση της έκτασης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Αντίθετα, η παραμονή όλων των φορέων και των χρήσεων που είναι συμβατές με τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου θα αποτελεί μία πράξη αντίστασης στο καταστροφικό έργο της κάθε κυβέρνησης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΌ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )