Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ.

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ELENI K. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
ELENI K.
- Παραλήπτες:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ.ΞΑΝΘΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ένα ακόμα αγγελουδάκι, ένα πανέμορφο κοριτσάκι 20 μηνών, έχασε τη ζωή του, μετά τη διακομιδή του μέσω ΕΚΑΒ από τη Ρόδο σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η Εύη μας, ένα υγιέστατο και χαμογελαστό κοριτσάκι, όλη μέρα χόρευε, τραγουδούσε και πάντα σκόρπιζε χαρά σε όλους όσους ήμασταν γύρω της. Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας και μέχρι ένα μήνα πριν το τραγικό συμβάν, είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στην Αθήνα προληπτικά, για να επιβεβαιώσουν ότι η ατονία και αταξία που ένιωθε μετά την πρώτη ίωση που πέρασε ως παιδάκι, ήταν απλά παρενέργειες της ίωσης αυτής για λίγες μέρες.
Ένα μήνα μετά αρρώστησε με πυρετό και τη στιγμή που έκανε σπασμούς εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο παιδίατρος έτρεχε μόνος του να προλάβει όλα τα περιστατικά, δίνοντας προτεραιότητα στο επείγον της μικρής μας και κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Ζήτησε διακομιδή στην Αθήνα και το ΕΚΑΒ του έδινε οδηγίες για το πως να αποφύγει να στείλει το περιστατικό...τι να κάνει και με τι μέσα να το κάνει στη Ρόδο όμως; Τελικά η διακομιδή πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετές ώρες και ενώ εκείνο το βράδυ στην Αθήνα φαινομενικά όλα πήγαιναν καλά, το επόμενο πρωί η μικρή μας δεν τα κατάφερε...
Όπως επιβεβαίωσε πλέον και το πόρισμα του ιατροδικαστή, η Εύη μας ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι που χτυπήθηκε από έναν απλό ιό αλλά της προκάλεσε σπασμούς και οίδημα και της έκανε τόσο κακό...Άγνωστο είναι φυσικά ποια θα ήταν η κατάληξη αν θα υπήρχε ένα σωστό λειτουργικά νοσοκομείο στη Ρόδο με μονάδα εντατικής που να μπορεί να αντιμετωπίζει άμεσα τέτοια περιστατικά και να μην αφήνει να εξελιχθούν. Η διακομιδή δεν είναι λύση, χάνονται πολλές ώρες, ουσιαστικός και πολύτιμος χρόνος και το κόστος της φτάνει το ύψος πολλών χιλιάδων ευρώ.
Ακούμε κατά καιρούς πολλά περιστατικά γύρω μας, εφησυχαζόμαστε με σκέψεις τύπου "κάτι θα είχε","είχε κάτι άλλο", "δεν ξέρουμε τι έγινε", αλλά ο ξαφνικός κίνδυνος είναι τόσο κοντά μας και η πραγματικότητα πολύ διαφορετική. Το υγιέστατο αγγελούδι μας έφυγε ξαφνικά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ενώ μια μέρα πριν χοροπηδούσε ανέμελα...
Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα ξεπεράσουμε ποτέ το τι συνέβη, οφείλουμε όμως να παλέψουμε γιατί το υγειονομικό σύστημα καταρρέει και δεν μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε λίγες μέρες μετά άλλο ένα παιδάκι 18 μηνών από την Κω δεν κατάφερε να σωθεί δυστυχώς..
Μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Ρόδο θα εξυπηρετούσε όλη τη Δωδεκάνησο και η άμεση δημιουργία της είναι απαραίτητη. Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε στη Ρόδο ήταν τριτοκοσμική, χωρίς καν τα βασικά αναλώσιμα, όλα τα παιδιά όμως δικαιούνται μια παραπάνω ευκαιρία να σωθούν και αυτή τη στιγμή στον τόπο που ζούμε δεν την έχουν.
Αξίζουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι γι’ αυτό.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )