Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Προς την περιφερειάρχη Αττικής: Σώστε το Ρέμα της Πικροδάφνης!

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Φίλοι Τ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Φίλοι Τ.
- Παραλήπτες:
Περιφεριάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου
Το ρέμα έχει τις πηγές του στον 'Υμηττό, και τις εκβολές του στα σύνορα Φαλήρου – Αλίμου, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου. Τόσα χρόνια παρά την συστηματική κακοποίησή του πού οφείλεται κυρίως στην άρνηση της πολιτείας να το οριοθετήσει, (παρά την σαφή εντολή του ΣτΕ) το ρέμα παραμένει ζωντανό. Παράνομες οικοδομήσεις στις όχθες του, χρήση του για απόρριψη χημικών λυμάτων από παρακείμενες εταιρείες (ακόμα κι από την ΕΥΔΑΠ!), παράνομη ρίψη μπαζών, παράνομη επιχωμάτωση και τσιμέντωση για χρήση ιδιωτικών πάρκινγκ κλπ πρέπει να απομακρυνθούν. Επί 15 χρόνια ομάδα πολιτών βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες ζητούν να μπαζώσουν ἤ τσιμεντώσουν ἤ ἐγκυβωτίσουν, πάντως σίγουρα καταστρέψουν το ρέμα της Πικροδάφνης, όπως έχουν στο παρελθόν κάνει με άλλα ρέματα, επιφέροντας πλημμύρες με ανθρώπινα θύματα και υλικές ζημιές. Σήμερα ἡ κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Η Περιφέρεια υπέγραψε συμβόλαιο με τεράστια, πασίγνωστη κατασκευαστική εταιρεία για ένα έργο πού θα καταστρέψει το ρέμα. Το έργο είναι σε εξέλιξη στην Ηλιούπολη, κι ο χρόνος που μας απομένει ελάχιστος, θα έπρεπε ήδη, να έχει σταματήσει από τριμήνου. Η εκτροπή όμβριων υδάτων από το ρέμα Τραχώνων στο ρέμα Πικροδάφνης θα αυξήσει δραματικά και μόνιμα την ποσότητα και την ορμή των νερών στους δήμους Αλίμου, Π. Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, που θα καταλύσουν μαζί και με τις εντονότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών την ενίοτε οριακή αντιπλημμυρική ικανότητα του ρέματος με αποτέλεσμα να βρει έτσι πρόφαση η Διοίκηση για να μπαζώσει/κτίσει/οδοποιήσει και αυτό το ρέμα όπως έχει κάνει μέχρι τώρα με 650 ρέματα στην Αττική. Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο εναπομείναν μεγάλο ρέμα του Νότιου και Κεντρικού Τομέα της Αθήνας, καταφύγιο 154 ειδών πουλιών (ακόμα και ερωδιούς), χρήσιμων ερπετών (βατράχους, χελώνες κλπ). (http://dad.gr/index.php/pikrodafni/2015-05-20-08-26-10#prettyPhotoς Έχουμε χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα πού διαθέτουμε για την διάσωση του ρέματος (καλέσματα των κατοίκων σε συγκεντρώσεις για ενημέρωση, συναυλίες, άμεση παρεμπόδιση των έργων με την φυσική μας παρουσία, παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια, συναντήσεις με νομάρχες/περιφερειάρχες) και με πολλές (πολλές!) κοστοβόρες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, απ' ὀπου πάντοτε δικαιωθήκαμε! Τώρα για πρώτη φορά, το ΣτΕ δεν μας δικαιώνει λόγω καθυστερημένης προσφυγής….! https://www.dropbox.com/sh/8zc5gxiusmsrpko/AAAv2sSbbuxKfiD-Zgdb3ChXa/192%20(16.9.2015)%20%CE%91%CF%8....
Ωστόσο πάντοτε, βρισκόμαστε ενώπιων καινούργιων καταστρεπτικών παρεμβάσεων των αρχών. Για ποιόν λόγο άραγε τόσες ακριβές μελέτες και τόσες οφθαλμοφανώς λανθασμένες κινήσεις, όταν το μόνο ζητούμενο του υγιούς ρέματος, είναι να παραμείνει στην φυσική του μορφή, και να δημιουργηθεί κατάλληλος περιβάλλον χώρος ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμος από τούς πολίτες; https://www.dropbox.com/sh/8zc5gxiusmsrpko/AAA6zjA40HYNEO75206KOEAja/006%20(6.12.2006)%20%CE%91%CF%8.... Υπόγραψε κι εσύ ώστε να μην πλημμυρίσουν άλλα σπίτια, να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, να μην χάσουν το τελευταίο τους καταφύγιο τα αποδημητικά πουλιά.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )