Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο: Να συμπεριληφθεί η στολή του "Βρακοφόρου του Αιγαίου" στην Προεδρική Φρουρά

Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών

Γιατί είναι σημαντικό;

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχει η Πατρίδα μας , οι Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά ο Λαός μας, ερχόμαστε να σας παρακαλέσουμε να αποδεχθείτε μία πρόταση που πιστεύουμε ότι θα τονώσει το ηθικό μεγάλης μερίδας πληθυσμού (Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Β. Αιγαίου) αφ' ενός και θα αποκαταστήσει μια αδικία πολλών χρόνων αφ' ετέρου !
Αναφερόμαστε στην εισαγωγή της στολής του βρακοφόρου του Αιγαίου, στην Προεδρική Φρουρά. Την στολή που τίμησαν με τους αγώνες τους ο Μιαούλης, ο Κανάρης, ο Παπανικολής, ο Ματρώζος και τόσοι άλλοι γνωστοί και άγνωστοι μαχητές της Ελευθερίας του Έθνους . Πως να ξεχάσουμε τους Κασιώτες καπεταναίους Μαλλιαράκη και Χατζή Μαυρή που “πλήρωσαν” τις επιτυχίες τους εναντίον του Τουρκικού στόλου με την καταστροφή της Κάσου !

Ο Στρατάρχης Παπάγος, σε εκτίμηση της Κρητικής Επανάστασης και στον ίδιο τον Βενιζέλο, εισήγαγε στην Προεδρική (Ανακτορική τότε) Φρουρά την στολή του Κρητικού Μαχητή. Με τα χρόνια προστέθηκαν η του Μακεδονομάχου και η Ποντιακή.
Πιστεύουμε ότι η Δωδεκάνησος και τα νησιά του Αιγαίου, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον υπέρ Πατρίδος Αγώνα και τους αξίζει η ελάχιστη τιμή να εκπροσωπούνται στην Προεδρική Φρουρά.

Δημοσιεύτηκε: Δεκέμβριος 2, 2015
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο
Αντιγραφή URL: