Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Προς την Ελληνική Κυβέρνηση: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την HellasGr D. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
HellasGr D.
- Παραλήπτες:
Προς την Ελληνική Κυβέρνηση
Η συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ μας αφορά όλους, όχι
μόνο τους χιλιάδες εργαζομενους στη μεγαλύτερη επιχειρηση της χωρας .

Η ΔΕΗ έπαιξε τον κυριαρχο ρόλο στον εξηλεκτρισμό και τη διασύνδεση της χώρας. Από απομονωμένα
νοικοκυριά μέχρι βαριά βιομηχανία, όλοι πήραμε ενέργεια από τη ΔΕΗ. Αυτό έχει
μια ιδιαίτερη αξία για μία χώρα που προσπάθησε να εκσυγχρονισθεί και αργότερα
να συναγωνιστεί πιο αναπτυγμένες οικονομίες εντός της Ευρωπαϊκής
Ένωσης.  Στη δεκαετία του ’60 τα συνεργεία της ΔΕΗ όργωναν την
επικράτεια για να συνδέσουν σπίτια και γιαπιά, εντός ή εκτός σχεδίου, στο
δίκτυο. Και εγένετο φως σε κάθε άκρη της χώρας.

Το σχέδιο της διάλυσης της ΔΕΗ που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια
ολοκληρώνεται με τον πιο ωμό τρόπο και η οποια θα επηρεάσει  αρνητικά το σύνολο της πραγματικής, οικονομίας και των καταναλωτών.
Θα εξαρτόμαστε πλέον ενεργειακά από την εισαγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου. Σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, η οικονομία μιας χώρας δεν βουλιάζει μόνο εξ αιτίας της κατάρρευσης των τραπεζών. Μπορεί να καταστραφεί και εξ αιτίας της ενεργειακής ανεπάρκειας της
Η τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος δεν θα έχει καμιά σχέση με τη σημερινή. Θα αυξηθεί κατακόρυφα. Αν για τα νοικοκυριά που ήδη τα βγάζουν δύσκολα πέρα θα είναι δυσβάστακτη, για την επιχειρηματικότητα θα είναι ασύμφορη. Η ανάπτυξη της μεταποίησης και του αγροτικού τομέα θα γίνει όνειρο θερινής νύκτας λόγω του ενεργειακού κόστους.
Τα νερά μας, θα γεμίσουν χρήματα τις τσέπες λίγων ιδιωτών. Τα ίδια νερά, όμως, είναι η πρώτη ύλη και ταυτόχρονα η προοπτική για να αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και εισόδημα για πολλούς.
Μια έκταση  160.000 στρεμμάτων,  ίση με την έκταση του Λίχτενσταϊν περνάει σε ιδιώτες.Αν επέστρεφε προς αξιοποίηση και καλλιέργεια στους αγρότες μας μόνο από τις ενισχύσεις της ΚΑΠ  το εισόδημα που θα ερχόταν κάθε χρόνο στον τόπο μας θα έφτανε τα 15 εκ. €, περίπου.
Ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (TAP) θα περνά από τον τόπο μας για να πάει σε άλλες περιοχές.  Χωρίς τον μεγάλο πελάτη, τη ΔΕΗ,  η Δυτική Μακεδονία θα είναι εκτός και στην επόμενη φάση από τη διεκδίκηση παροχής Φυσικού Αερίου. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα χάσουν το όφελος μιας φθηνότερης πηγής θέρμανσης και ενέργειας.
Η πιο ήπια πρόβλεψη είναι πως θα χαθούν στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα 11.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ για κάθε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής, δημιουργούνται και συντηρούνται 3,28 θέσεις στην τοπική αγορά εργασίας.
Μείωση του πλούτου της Περιφέρειας κατά 840 εκ
ευρώ ετησίως&colon     περισσότερο από το 25&percnt του περιφερειακού ΑΕΠ προκύπτει μονοσήμαντα από τις παραγωγικές δραστηριότητες της βιομηχανίας λιγνίτη.

Απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς, η μεθόδευση της πώλησης της ΔΕΗείναι έγκλημα για την πατρίδα και τον τόπο μας.

Απέναντι στη πώληση της μεγαλυτερης και σημαντικοτερης Επιχειρησης της Πατρίδας μας οφείλουμε να ειμαστε ενωμένοι, συντεταγμένοι πίσω από τη λογική πώς με την πώληση της ΔΕΗ δεν χάνουν λίγοι, χάνουμε όλοι μας.
Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και η επιλογή που έχουμε είναι μόνο μία

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )