Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

Όχι στην έκδοση των 5 Φοιτητών στις Ιταλικές Αρχές. Καμία δίωξη. | No to the extradition to Italy of the 5 Students.&

Γιατί είναι σημαντικό;

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για και για τη χώρα μας . Τα ξημερώματα - ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. Υπόθεση για την οποία θα αποφασίσει στο συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τις επόμενες 10-15 μέρες.

Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Με την υπογραφή μου δηλώνω την στήριξη μου στο αίτημα μη έκδοσης των 5 φοιτητών στην Ιταλία και απαιτώ την παύση κάθε πολιτικής τους δίωξης.

English

Since the morning of 12th November a serial of repression, that Greece has never seen before, is taking place. In the early hours of the morning, on a day of a country-wide strike, Greek police forces invaded the houses of five university students. The citizens, all living in Agia Paraskevi, a suburb of Athens, were arrested under the issue of a warrant by the Italian authorities demanding their extradition. The event is unbelievable taking under consideration the only prior event was their random adduction at a cafeteria in Milan in 2/5, a day after the first May strike!

This prosecution procedure on university students from another EU country, using a European arrest warrant, in the causation of their participation to the 1st May strike protest, is an unprecedented event. The prevention of this extreme repressive method concerns the defense of every human's right to participate in political gatherings.

We demand the no - extradition of the 5 students to Italy and an end to their political prosecution.

Francais

Une vague de répression sans précédent touche la Grèce depuis quelque temps. A l’aube du 12 novembre – jour de grève nationale – la police grecque a fait irruption aux domiciles de 5 étudiants et salariés habitant à Agia Paraskévi (ville de la banlieue nord-est d’Athènes) pour les placer en garde à vue sous mandat d’arrêt des autorités italiennes qui demandent leur extradition. La cause : leur interpellation fortuite dans une cafétéria à Milan le lendemain de la grève du 1er mai ! La chambre de l’instruction de la cour d’appel grecque doit statuer dans les quinze jours. Cette procédure pénale lancée à l’encontre d’étudiants d’un autre pays membre de l’UE au moyen d’un mandat d’arrêt international pour avoir participé à une manifestation du 1er mai est un événement alarmant qui porte atteinte aux libertés individuelles et collectives de chacun d’entre nous. Réagissons contre ces procédures répressives extrêmes et absurdes pour préserver notre dignité et nos droits les plus fondamentaux.

Non à l’extradition de 5 étudiants vers l’Italie ! Non aux poursuites lancées à leur encontre !

Δημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 15, 2015
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο
Αντιγραφή URL: