Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη. Reopen the line Patras - Sami - Ithaca.

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Δήμος Φ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Δήμος Φ.
- Παραλήπτες:
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Καλούμε όλους και ειδικότερα όσους έχουν επαφή με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να υπογράψουν αυτό το ψήφισμα προκειμένου να σταλθεί στον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου (δηλαδή όχι και Ιονίου;;) Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να τους πιέσουμε με αυτόν τον τρόπο να ενδιαφερθούν για την ακτοπλοϊκή γραμμή που ενώνει την Πάτρα με την Ιθάκη απευθείας. Πλέον για το ζήτημα έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά. Το αν θα υπάρξει αυτή η γραμμή δεν είναι απλά ζήτημα εμπορικό, ούτε πολιτικό, παρόλο που το εκμεταλλεύτηκαν αρκετά ακόμα και στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, είναι ζήτημα επιβίωσης και ποιότητας ζωής των κατοίκων.

We invite all the Greeks and especially those who are associated with the islands of Kefalonia and Ithaca to sign this petition in order for it to be sent to the Minister of Shipping and the Aegean Mr. Miltiadis Varvitsiotis and to the Hellenic Chamber of Shipping. This way we will bring light to the matter of connecting Patras and Ithaca with a direct line. This matter is not only of commercial or political interest, although politicians have taken in the past and will take advantage of it, rather it is matter of survival and quality of life for the citizens.

Λεπτομέρειες:

Από το χειμώνα του 2013 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ανοικοδόμηση του νέου λιμανιού της Ιθάκης στον Πίσω Αητό, η γραμμή που υπήρχε πάνω από 40 χρόνια Πάτρα - Ιθάκη διακόπηκε, διότι δεν υπήρχαν πλέον τα οικονομικά συμφέροντα για την πλοιοκτήτρια εταιρία που είχε αναλάβει την γραμμή. Πλέον η μεταφορά των Ιθακήσιων γίνεται δύσκολα μέσα από διαδρομές χρονοβόρες και όλο αυτό για να φτάσουν απλά μέχρι την Πάτρα. Ούτε συζήτηση για κάποιον που θέλει από την Βόρεια, Ανατολική και Νότια Ελλάδα να φτάσει στο νησί της Ιθάκης, το ταξίδι του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μέρες, αν αναλογιστούμε τα δρομολόγια των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς που πρέπει να πάρει, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι διαδοχικά. Αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινήσει κάποιος από Αθήνα με προορισμό την Jakarta της Ινδονησίας μπορεί να φτάσει μέχρι και δέκα ώρες νωρίτερα από κάποιον που ταυτόχρονα θα ξεκινούσε από την Κρήτη να πάει Ιθάκη! Τα αεροδρομικά δρομολόγια, μέσω του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, είναι ασύμφορα. Οι πρόσφατες απαντήσεις του Υπουργού σε ερώτηση που του κατατέθηκε σχετικά με το ζήτημα είναι οι απαντήσεις που έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε από όλους τους πολιτικούς που δεν έχουν κανένα λόγο να ευαισθητοποιηθούν επί οποιουδήποτε θέματος: η γραμμή Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη, διακόπηκε ως μη βιώσιμη επιχειρηματικά. Δηλαδή το να αποκόψεις την Κεφαλονιά και την Ιθάκη από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι βιώσιμο επιχειρηματικά! Ούτε λόγος βέβαια για τους δυνατούς σεισμούς που έγιναν πρόσφατα και ακόμα γίνονται στην περιοχή, άλλωστε οι πολιτικοί που ήρθαν με τα κανάλια τους για να διαφημίσουν την φιλευσπλαχνία τους για τους σεισμόπληκτους δεν ήρθαν μέσω Κυλλήνης, ήρθαν από τον ουρανό! Η μεταφορά είναι δημόσιο αγαθό και όχι πεδίο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, αλλά ακόμα κι αν δεν θέλουμε να το δούμε έτσι τότε οι κάτοικοι της Ιθάκης θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να δικαιωθούν από Ιταλούς εφοπλιστές που θα ένωναν την Ιθάκη με τη Ανκόνα της Ιταλίας, παρά από τα μυαλά των Ελλήνων πολιτικών που ούτε καν επιχειρηματικά δεν μπορούν να είναι.

Details:

In the winter of 2013, while the new port of Ithaca was under construction, the line Patra-Ithaca that existed for over 40 years was disconnected because it was of no economic interest to the shipping company that controlled it. The transportation of Ithakisian people is now very difficult and time consuming with travellers needing sometimes even two days to reach their destination. The air transfer through the airport of Kefalonia are too expensive. The Minister when faced with this issue answered that the line Patra-Kefalonia-Ithaca was discontinued due to its non profitability. Transportation is a right, not an area to take advantage of politically and economically.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )