By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
Προς Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς Θ. Δρίτσα και Γ. Τσιρώνη: Όχι στο σύνθετο τουριστικό συγκρότημα στο Διακοφτό Ίου.

1 have signed. Let's get to
50 Supporters

Complete your signature

By continuing you agree to receive Avaaz emails. Our Privacy Policy will protect your data and explains how it can be used. You can unsubscribe at any time. If you are under 13 years of age in the USA or under 16 in the rest of the world, please get consent from a parent or guardian before proceeding.
This petition has been created by Philip D. and may not represent the views of the Avaaz community.
Philip D.
started this petition to
Προς Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς Θ. Δρίτσα και Γ. Τσιρώνη
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στον επενδυτή του σύνθετου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην χερσόνησο Διακοφτό στην Ιο, από μέρους των Υπουργείων Περιβάλλοντος,
Ναυτιλίας και Οικονομικών, επειδή είναι καταστροφική για
το φυσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού, περιλαμβάνοντας βίλες, μεγάλους δρόμους, μόλους και τεχνητές παραλίες, έξω από την κλίμακα ενός μικρού νησιού. Το συγκρότημα θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα ένα από τα πιο άθικτα τοπία του Αιγαίου ώστε τελικά να ζημιώσει και την ίδια την τουριστική ανάπτυξη της χώρας η οποία βασίζεται στην ομορφιά των τοπίων και το φυσικό περιβάλλον.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω υπουργικής απόφασης και ταυτόχρονα την επιτάχυνση των απαραίτητων νομικών παρεμβάσεων
ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο αδειοδότησης των όποιων επενδύσεων βρίσκουν σχεδόν πάντα ως εύκολο θύμα το περιβάλλον κι εν τέλει την ίδια τη βιωσιμότητα.
Ζητάμε ακόμη τον πλήρη έλεγχο των παραβάσεων
και παρανομιών του επενδυτή που:
Α:
Έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες μέσα στις
αργίες των Χριστουγέννων χωρίς να
ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της άδειας, αναρτώντας μόνο τον αριθμό της αίτησης
και
Β:
Έχει ήδη καταπατήσει στο παρελθόν
σημαντικό υγρότοπο και ρέμα της Ίου, το
ρέμα Παπά και το μετέτρεψε σε ιδιωτικό
κήπο και έχει διανοίξει παράνομο δρόμο.
Save the beauty of Ios island
English summary
We declare our opposition to the destruction of the natural landscape and seashore by the the hotel complex under construction in Diakofto peninsula in Ios. The ministers of Environment, Shipping and Finance should immediately withdraw their signatures which permits the project because it is irreversibly destructive for the natural and cultural character of the island. The project includes villas, wide roads, a harbor, artificial beaches, out of scale for a small island and plantations of alien plants. Ios can boast the most intact landscapes of the Aegean but not for very long. Ultimately, such projects, will even harm tourism which is based on the beauty of landscapes and the natural environment.

Posted (Updated )