By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
Προς πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα: Ζητάμε δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

1 have signed. Let's get to
50 Supporters

Complete your signature

By continuing you agree to receive Avaaz emails. Our Privacy Policy will protect your data and explains how it can be used. You can unsubscribe at any time. If you are under 13 years of age in the USA or under 16 in the rest of the world, please get consent from a parent or guardian before proceeding.
This petition has been created by Ioannis C. and may not represent the views of the Avaaz community.
Ioannis C.
started this petition to
Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας
Αυτή η συγκέντρωση υπογραφών ξεκινάει διότι παραχαράσσεται η ιστορία εις βάρος του έθνους και του κράτους των Ελλήνων με αφορμή ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων. Σε ένα λοιπόν τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα πρέπει να ερωτηθεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα&excl Ένα δημοψήφισμα όμως για να γίνει πρέπει, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις, η κυβέρνηση να χαρακτηρίσει το ζήτημα «κρίσιμο εθνικό θέμα» και να ψηφιστεί από την Βουλή. Κατόπιν η προκήρυξη του δημοψηφίσματος γίνεται με Προεδρικό Διάταγμα.

Αυτή λοιπόν η συγκέντρωση υπογραφών γίνεται για να ζητήσουμε δημοψήφισμα για το αν θέλουμε τον όρο "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων.

Αν πιστεύεις ότι το δημοψήφισμα αποτελεί αναμφισβήτητα ένα βασικό θεσμό άμεσης δημοκρατίας, τότε υπέγραψε αυτό το αίτημα προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζήτα δημοψήφισμα για το αν θα περιέχεται το όνομα Μακεδονία στο κρίσιμο Εθνικό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων&excl

Posted (Updated )