By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
We use cookies to analyse how visitors use this website and to help us provide you the best possible experience. View our Cookie Policy.
OK
The world's largest and most effective online campaigning community for change

REFERENDUM pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020

This petition is awaiting approval by the Avaaz Community
REFERENDUM pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020
  
  

 


Why this is important

Ca urmare a acordului politic din 26 iunie 2013, semnat de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei, statele membre pot începe să-si definitiveze programele nationale proprii de dezvoltare rurală. Romȃnia are astfel sansa ca in acest an sa propuna, sa dezbata public si sa incheie, pentru prima data de la revolutie, o strategie nationala unitara de dezvoltare rurala, in agricultura, pentru un orizont de timp mediu – lung: 2014 – 2020 – 2030. Faţă de intenţia Guvernului de a externaliza întocmirea PNDR-ului fermierii romȃni, asociaţi în Alianţa RO PAC 2013, adică 14 cele mai mari organizaţii agricole romȃneşti, federaţii, confederaţii, ligi, forumuri s.a., protestează. Avem în sfȃrşit ocazia de a scrie o strategie şi un program agricol romȃnesc, pentru că un program politic agricol european ne vine în întȃmpinare. Si pentru că publicul european doreşte hrană sănătoasă, şi partenerii noştrii din întreaga Europă se reorienteză către agricultura ţărănească, către fermele mici, producătorii romȃni pot deveni pe termen mediu un actor important pe piaţa produselor agro-alimentare in Europa dar in special în ţară. Adică să producem mai mult şi mai bun, să scădem cȃt de mult importurile şi să dezvoltăm capacitatea fermelor romȃneşti de a vinde.

Aşa că, PNDR trebuie realizat de fermierii romȃni. De reprezentanţii lor, lideri de organizaţii, specialiştii cei mai apropiaţi de fermieri şi ţărani, ingineri agronomi, medici veterinari, economişti din domeniu. Alianta ROPAC a realizat propriul PNDR si l-a inaintat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania.

Strategia Nationala de Dezvolatre Rurala, dezvoltarea agriculturii romanesti, pentru a putea fi implementata si sustinuta, trebuie inteleasa si dezbatuta public, in Parlamentul Romaniei, si decisa de intreaga natiune prin referendum, avand in vedere ca peste 9 milioane de cetateni romani traiesc in mediul rural ( aproximativ jumatate din populatia tarii) si ca destinul nostru al tuturor este legat de hrana, mediu si energie verde.


Posted November 11, 2013
Report this as inappropriate
Click To Copy: