By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
Προς Υπ.Παιδείας&Θρησκευμάτων: Αιτούμαστε επανεξέταση του ζήτηματος διαγραφής 180.000 φοιτητών

1 have signed. Let's get to
50 Supporters

Complete your signature

By continuing you agree to receive Avaaz emails. Our Privacy Policy will protect your data and explains how it can be used. You can unsubscribe at any time. If you are under 13 years of age in the USA or under 16 in the rest of the world, please get consent from a parent or guardian before proceeding.
This petition has been created by Virna D. and may not represent the views of the Avaaz community.
Virna D.
started this petition to
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το ζήτημα της προκείμενης διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών από τα πανεπιστήμια, ταλανίζει εδώ και αρκετό διάστημα σημαντικό ποσοστό των νέων στην χώρα μας, τις οικογένειες τους, καθώς και τους διδάσκοντες που αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες σπουδαστές προκείμενου να μην απολέσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα προτού ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους και αποτελεί ένα ζήτημα που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής από μέρους σας.
Η απόφαση σας ν’ απομακρυνθούν από τα πανεπιστημιακά έδρανα οι «αιώνιοι» φοιτητές μπορεί να φαίνεται λογική , σε ορισμένες περιπτώσεις όμως μία μεγάλη μερίδα σπουδαστών πρόκειται να αδικηθεί. Από την πρώτη μέρα της απόφασης σας, χιλιάδες φοιτητές έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα σας να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους, συμμετέχοντας και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε εξεταστική περίοδο με στόχο να μην επιβαρύνουν περισσότερο τα πανεπιστήμια, το κράτος, τις οικογένειες τους και να αποκτήσουν εντέλει το πτυχίο τους. Για την προσπάθεια των συγκεκριμένων φοιτητών θεωρούμε ότι αξίζει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες όπως να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου και να τους δοθεί παράταση της περιόδου χάριτος εφόσον είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί ο στόχος τους.Δεδομένου ότι οι επί πτυχίω φοιτητές έχουν χάσει ήδη με το πέρασμα του χρόνου τα φοιτητικά τους προνόμια και δεν δικαιούνται τίποτα από τις παροχές τους κράτους για την φοίτηση τους, θεωρούμε ότι η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την συμμετοχή τους στις εξεταστικές περιόδους μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα. Εάν και εφόσον αποδεικνύεται βάσει έρευνας η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για να διατηρούν οι «αιώνιοι» φοιτητές το δικαίωμα τους να συμμετέχουν στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα μπορούσατε να ορίσετε την καταβολή ενός ποσού για τα εξέταστρα και όχι την αποβολή τους από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Για κάποιους συμπολίτες σας τα πτυχία αυτά είναι ευκαιρία ζωής και θα ήταν απάνθρωπο να στερήσετε την πρόοδο τους και την προσφορά τους στους εργασιακούς τομείς που αποφάσισαν ν΄αφοσιωθούν.
Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις με αποτέλεσμα η ανεργία να φτάνει το 64,9% των νέων ηλικίας έως 24 ετών και το το 37,7% των νέων ηλικίας 25-34 ετών, είναι πραγματικά κρίμα να στερείτε από τόσους πολίτες το δικαίωμα να εξασκήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν και έστω ετεροχρονισμένα ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στις εκκλήσεις σας. Είναι άξιο της προσοχής σας το γεγονός ότι η εξειδίκευση των νέων σε διάφορους κλάδους μπορεί να συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς με την απόκτηση του πτυχίου τους περισσότεροι άνεργοι θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε τομείς αντίστοιχους του αντικειμένου σπουδών τους ,με αποτέλεσμα τον δίκαιο καταμερισμό των ευκαιριών εργασίας στη χώρα μας.
Για τους λόγους αυτούς, αντιδρούμε στο τελεσίγραφο της διαγραφής 180.000 «αιώνιων» φοιτητών τον προσεχή Ιούνιο και σας καλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα ώστε να παρθούν δίκαιες αποφάσεις που δεν θα καταδικάζουν κανέναν φοιτητή και θα βρίσκουν σύμφωνη την κοινή γνώμη.

Με εκτίμηση,
Κίνηση Φοιτητών του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α